30 / 04 / 2024

Ankara'da icradan 2 milyon 351 bin TL'ye satılık arsa!

Ankara'da icradan 2 milyon 351 bin TL'ye satılık arsa!

Ankara Gayrimenkul Satış 22. İcra Müdürlüğü, Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Yuva Köyü, 21654 cadde ile 2163 sokağın köşesinde imarın 43279 ada 2 parselde yer alan 6 bin 718 metrekare boş arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Ankara Gayrimenkul Satış 22. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C.  Ankara  GAYRİMENKUL SATIŞ (22) İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
TAŞINMAZIN ACIK ARTIRMA İLANI
DOSYA NO: 2011/12 İS.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, evsafı, Satış Şartları:

Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Yuva Köyü, 2164. Cadde İle, 2163. Sokağın kösesinde İmarın 43279 ada. 2 parseli teşkil eden, 6718 m2 bos arsa vasıflı taşınmaz hissedarlar arasındaki ortaklığın giderilmesi için acık artırma suretiyle satılacaktır.
Gayrimenkulün geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.

İMAR DURUMU: 84138 nolu parselasyon planı kapsamında kaldığı, E-insaat alanı -1.00, Hmax- Serbest olup, konut kullanımında kaldığı bildirilmiştir

TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: 2.351.300.00.TL % 18 KDV Alıcıya aittir.

1- Satış 07.06.2011 günü, saat 16.40'dan 16.50'ye kadar Ankara Adliyesi Mezat Salonunda acık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ı ve rüchanlı alacaklılar varsa mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile İhale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en cok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, gayrimenkul 17.06.2011 günü, saat 16.40'dan, 16.50'ye kadar Ankara Adliyesi Mezat Salonunda ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü baki kalmak üzere artırma İlanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana İhale edilecektir. Su kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını.bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Acık artırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin % 20 si nispetinde nakit pey akçesi (TL) yada bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz (Dosya numarası belirtilerek) teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı İstediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi, ihale damga vergisi, alıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana alt olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları. Tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına alttır.

3- İpotek sahibi alacaklılarla, diğer İlgililerin, varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, İhalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse İhale kararı fesh olunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak Hanla yetinilir. Bu artırmada teklifin İİK 129. maddedeki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en cok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- Şartname ilan tarihinden İtibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi icin acık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.

7- Satışa İştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak İsteyenlerin 2011/12 is. sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları rica olunur. (İc.if.K. 126) 14.04.2011
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön