06 / 05 / 2024

Ankara'da mezar ücretlerinde indirim!

Ankara'da mezar ücretlerinde indirim!

Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayında 20 bin TL’ye yükseltilen ‘aile bloke mezarı’ ücretlerinde düzenleme yaptı. Mezar ücretleri yıl sonuna kadar 9 bin 500 TL’ye düşürüldü.



Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantıları önceki gün başladı. Başkanvekili Ali İhsan Ölmez’in başkanlık ettiği toplantıda ‘aile bloke mezar ücretleri’, Meclis Başkanlığı’na verilen önerge ile gündeme geldi. 


Meclis’te oy birliği ile kabul edilen önergeyle, daha önce 9 bin 500 TL’den 20 bin TL’ye çıkarılan aile bloke mezar ücretleri, yıl sonuna kadar yeniden 9 bin 500 TL’ye indirildi. 


Karara göre Karşıyaka Mezarlığı’nda bazı parseller dışında aile bloke mezar satışları 2014 yılı sonuna kadar 9 bin 500 TL olacak. Mermerciler Sitesi’nin bulunduğu 66, 105, 106 ve 107 parseller uygulamanın dışında tutulacak.


HAKKANİYETE UYGUNLUK AÇISINDAN


Önergede daha önce aile bloke mezar satış fiyatının 9 bin 500 TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldığı hatırlatılarak, şu ifadeler yer aldı: 

“Belediye Meclisi’nin 13 Aralık 2013 tarih ve 2296 sayılı kararı üzerinden aile bloke mezar talebinde bulunan Ek-1 listedeki vatandaşlarımızın, bir ay içerisinde ödemelerini yapmayı taahhüt ettikleri halde cenazelerinin verdikleri manevi acıyla taziye ziyaretlerinin yoğunluğu sebebiyle ödemeleri unuttukları, maddi sıkıntılar yaşadıkları, ayrıca ücret artışını da ön göremedikleri anlaşılıyor. Hakkaniyete uygunluk açısından aile bloke mezar ücretlerinin 2014 yılı sonuna kadar 13 Aralık 2013 tarih ve 2296 sayılı Meclis kararına göre ödenmesi gerekir.”


CHP’LİLER SEHVEN AK PARTİ’Lİ OLDU


Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu ay bütçe görüşmeleri maratonu başlıyor. Toplantıların 20 gün kesintisiz devam edeceği belirtilirken, 2015 Bütçe Yılı Performans Programı isimli kitapçıkta ise ilginç bir hata göze çarptı. Meclis üyelerinin fotoğraflı şekilde tanıldığı kitapçıkta, CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya ve Çankaya Meclis Üyesi Fuat Çetin, Ak Parti üyesi olarak yer aldı. Yılmazkaya, konu hakkında şu yorumları yaptı:


“Sehven yapılmış bir hata, kasıtlı olduğunu düşünmüyorum ama yapılmaması gerekiyordu. Bizi ne ara transfer ettiler anlamadık. Yanlışlığı bir an önce düzelteceklerini söylediler ancak kitaplar basıldı. Nasıl yapacakları konusunda bir fikrim yok.”




Mert Gökhan Koç / Hürriyet




Geri Dön