29 / 04 / 2024

Ankara'da öğrenciler kalacakları evi satın alıyor!

Ankara'da öğrenciler kalacakları evi satın alıyor!

Her yıl binlerce öğrencinin aktığı başkentte yepyeni bir trend başladı. Öğrenciler artık kalacakları evi kiralamıyor, satın alıyor. Konut kredisiyle alman bu evlerde aileler evden taşınma, sıkıntı olduğunda çıkarmaların önüne geçmiş oluyorlar.



Her yıl binlerce öğrencinin aktığı başkentte yepyeni bir trend başladı. Öğrenciler artık kalacakları evi kiralamıyor, satın alıyor.


BAŞTA üniversitelerin yer aldığı semtler olmak üzere hemen her sokakta 'öğrenciye kiralık ev' ilanlarının aşıladığı devrin sonuna gelindi. 


Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, üniversite eğitimi için Ankara'yı tercih eden öğrenci ve velilerinin ev kiralamak yerine satın almaya yöneldiğini söyledi. Taylan, "Konut kredisiyle alım gücü artan ailelerin tercihi satın almayı patlattı" diye konuştu. 


10 ÖĞRENCİDEN 6'SI EV ALIYOR 


Özellikle okullara yakın semtlerde ev kiralarının çok yüksek olmasının söz konusu satın almaları artırdığını belirten Başkan Taylan, "Geçmiş yıllara öğrenci evinde tercihler çok değişti, her 10 öğrenciden 6'sı satın almaya yöneliyor" diye konuştu. 


Taylan, "Geçen 3-5 yıla kıyasladığımızda artık Ankara'da kiralamadan ziyade satın alma ön planda. Şehir dışından okumak için başkenti tercih eden öğrenci ve aileleri 2+1 ve 1+1 evleri satın almaya başladılar. Konut kredisiyle alman bu evlerde aileler evden taşınma, sıkıntı olduğunda çıkarmaların önüne geçmiş oluyorlar. 


Ankara'da bu noktada çok ciddi ve hızla artan bir talep var. Aile; hem çocuğum 4-5 yıl rahatça okusun hem de başkentte bir mülküm olsun sonra gider orada da kalırım düşüncesiyle kiralamaktan çok satın almayı tercih ediyor " dedi. Satılık öğrenci evlerinin de bir sezonunun olduğunu ifade eden Ah Taylan, "Satın almalar mayısta başlar, ekime kadar sürer. Ama ağustos-eylül arasında hız kazanır" diye konuştu. 


Sabah Ankara 


Geri Dön