29 / 04 / 2024

Arkas, Terminal Del Golfo limanını satın alıyor!

Arkas, Terminal Del Golfo limanını satın alıyor!

İzmir'in taşımacılıktaki devi Arkas Holding, yurtdışında da yatırım atağına geçti. Bir yandan Marmara'da 378 milyon dolar yatırımla kurduğu Marport'u yüzde 30 büyütmek için harekete geçen holding, İtalya'da da liman satın alıyor.




İzmir'in taşımacılıktaki devi Arkas Holding, yurtdışında da yatırım atağına geçti. Bir yandan Marmara'da 378 milyon dolar yatırımla kurduğu Marport'u yüzde 30 büyütmek için harekete geçen holding, İtalya'da da liman satın alıyor. Arkas, İtalya'nın La Spezia kentindeki Terminal Del Golfo limanının yüzde 50 hissesini almak için başlattığı girişimde sona yaklaştı. Arkas bu limanın yarısı için 145 milyon dolara el sıkışma aşamasına geldi. 


Yurtdışına açılıyor

Bunun yurtdışındaki ilk liman yatırımları olacağını dile getiren Arkas Holding CEO'su Önder Türkkanı, çıkacak fırsatlara göre yurtdışındaki yatırımlarına yenilerini ekleyebileceklerini söyledi. İtalya'daki yatırım girişimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Arkas Holding Liman Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Genç de, "Arkas olarak Marport'la liman işletmeciliği konusunda edindiğimiz bilgi ve tecrübeyi yurtdışında da değerlendirmek amacıyla potansiyeline inandığımız La Spezia'da 145 milyon USD yatırımla 600 bin TEU kapasiteli bir liman girişiminde bulunduk. Armatörlük şirketimiz Arkas Line Akdeniz, Karadeniz ve Batı Afrika limanları arasında düzenli haftalık seferler veriyor. Batı Afrika'ya giden yükler için İtalya'daki yatırımımız Terminal del Golfo'yu aktarma merkezi yaparak Arkas Line'ın servislerini de destekleyeceğiz" diye konuştu. 


"İzmir Limanı için tarama şart"

Daha önce özelleştirme ihalesi iptal edilen  İzmir  Limanı'na ilgilerinin devam ettiğini belirten Arkas Holding CEO'su Önder Türkkanı, bu liman için körfez dip taramasının şart olduğu dile getirdi. Limana yeni nesil büyük yük gemilerinin gelebilmesi için taramanın gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Türkkanı, "Bunun özelleştirme öncesi yapılması şart. Bu olmazsa alıcıların İzmir Limanı'na ilgi duyması zor" diye konuştu.



Yeni Asır




Geri Dön