27 / 04 / 2024

Louis Vuitton, Bvlgari'yi 3.7 milyar euro satın alıyor

Louis Vuitton, Bvlgari'yi 3.7 milyar euro satın alıyor

Fransız lüks tüketim grubu LVMH (Moet& Hennessy-Louis Vuitton), İtalyanların ünlü mücevher markası Bvlgari'yi 3.7 milyar euroya satın alıyor...



Louis Vuitton çantaları, Chaumet mücevherleri, Krug şampanyasının sahibi olan LVMH, Bvlgari'yi satın alma konusunda İtalyan yetkililerle anlaşma sağladı. İki grup arasında nakit para ve hisse değeri takası sonucu gerçekleşecek birleşme sonucu Bvlgari'nin kurucu ailesi, LVMH'nin en fazla hissesini elinde tutan ikinci büyük aile duruma geçecek. LVMH aralık ayında da çanta üreticisi Hermes'teki payını yüzde 20'nin üzerine çıkarmıştı.

20 MİLYAR EURO CİRO YAPTI
Fransız milyarder Bernard Arnault tarafından kurulan LVMH, Christian Dior, Dom Perignon, Guerlain gibi markaların da sahibi. Grup içinde ayrıca Celine ve Kenzo modaevleri, Hennessy konyağı, Moet&Chandon şampanyası gibi markalar da var. Geçen yıl cirosunu yüzde 19 artıran LVHM, 20.3 milyar euroluk satış yapmıştı. Yunanlı göçmen Sotiros Bvlgari tarafından 1884 yılında kurulan Bulgari'nin dünyanın dört bir yanında 260 mağazası bulunuyor.
Sabah

 


Geri Dön