16 / 05 / 2024

arkas italya liman

arkas italya liman

İzmir'in taşımacılıktaki devi Arkas Holding, yurtdışında da yatırım atağına geçti. Bir yandan Marmara'da 378 milyon dolar yatırımla kurduğu Marport'u yüzde 30 büyütmek için harekete geçen holding, İtalya'da da liman satın alıyor.

Global Liman'dan İtalya atılımı!

Global Yatırım Holding, iştiraki Global Liman, İtalya'da bulunan Brindisi, Catani ve Ravenna limanlarını işleten şirketlerle, hisse alımı için görüşmelere başladı.

Arkas Terminal Del Golfo limanının projesine The Plan’dan ödül!

İtalya Terminal Del Golfo limanının yeniden yapımı için Arkas Holding Liman Hizmetleri Grubu tarafından hazırlanan proje, mimarlık ve tasarım alanında verilen The Plan Awards 2016’nın birincisi oldu.

1937 yılında Yenikapı Limanı için avan proje hazırlanmış!

1937 yılında Yenikapı'da yapılması planlanan İstanbul Limanı için avan proje hazırlanmış. Belediyenin hazırladığı plana göre liman bin 100 metre uzunluğunda olacakmış. Limanın arkasında antrepolar ve işyerleri bulunacakmış.

İtalya'nın 5 turistik yat limanı satılıyor!

İtalya, 5 yat limanını özelleştirerek, satışa çıkarma kararı aldığını duyurdu. İtalyan basınında yer alan haberlere göre 5 turistik yat limanı, Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki Invitalia şirketi aracılığıyla satılacak.

İtalya’da 5 yat limanı satışa çıktı!

İtalya, 5 yat limanını özelleştirerek, satışa çıkarma kararı aldığını duyurdu. İtalyan basınında yer alan haberlere göre 5 turistik yat limanı, ekonomi bakanlığı bünyesindeki Invitalia şirketi aracılığıyla satılacak.

İtalya 5 yat limanını satışa çıkardı!

İtalya turizmin uğrak yeri olan yerleşim yerlerindeki yat limanlarının özelleştirilmesi için harekete geçti.Lüks yat limanlarıyla bilinen İtalya, aralarında Capri ve Sardinya'nın da yer aldığı 5 yat limanını satıyor.

Arkas, İtalya’daki Terminal Del Golfo limanıyla ortak oldu!

ARKAS, İtalya’nın La Spezia kentindeki Terminal Del Golfo limanı ile ortak oldu. Arkas’ın burada 100 milyon Euro yatırımla gerçekleştireceği üst ve alt yapı çalışmaları sonucunda limanın yıllık 130 bin TEU’luk kapasitesi 600 bin TEU kapasiteye yükselecek.

Arkas, İtalya’da liman aldı!

Arkas, İtalya’nın La Spezia kentindeki Terminal Del Golfo limanı ile ortak oldu. Arkas’ın 100 milyon Euro yatırımla gerçekleştireceği çalışmalarla liman kapasitesinin 4 kat artması planlanıyor.

Arkas, Terminal Del Golfo limanını satın alıyor!

İzmir'in taşımacılıktaki devi Arkas Holding, yurtdışında da yatırım atağına geçti. Bir yandan Marmara'da 378 milyon dolar yatırımla kurduğu Marport'u yüzde 30 büyütmek için harekete geçen holding, İtalya'da da liman satın alıyor.

Arkas 400 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Türkiye'nin 2023' teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefi liman yatırımcılarını da hareketlendirdi. Arkas Holding, Ambarlı ve İtalya'da 400 milyon dolarlık yatırım yaparak ihracata katkı sağlayacak...

Arkas Holding, Türkiye ve İtalya'da yatırım yapacak!

Arkas Holding, Türkiye ve İtalya'da yatırım atağı başlattı. Şirket, 255 milyon dolar yatırımla Ambarlı Marport Limanı’nda kapasitesini yüzde 30 artıracak. Arkas Holding ayrıca, gemi filosuna yaklaşık 140 milyon dolar değerinde 4 gemi ekleyecek.

Çandarlı Limanı ihalesinin yeniden düzenlenmesi talep edildi!

Yap-işlet-devret modeliyle 4 yılı yapım olmak üzere 41 yıllığına kiralanacak liman için Türkiye'nin önde gelen grupları Sabancı, Arkas, Limak, Akfen, MNG ve Yıldırım dosya aldı. Ancak ihaleye teklif veren olmadı.

Çandarlı Limanı için altı dev grup yarışacak!

Yap-işlet-devret modeli ile ihale edilecek Çandarlı Limanı Konteyner Terminali için Sabancı, MNG, Limak, Akfen, Yıldırım Holding ve Arkas Grubu teklif verecek. Firmalar puanlama ile değerlendirilecek.

arkas italya liman Haberi

arkas italya liman


İzmir'in taşımacılıktaki devi Arkas Holding, yurtdışında da yatırım atağına geçti. Bir yandan Marmara'da 378 milyon dolar yatırımla kurduğu Marport'u yüzde 30 büyütmek için harekete geçen holding, İtalya'da da liman satın alıyor. Arkas, İtalya'nın La Spezia kentindeki Terminal Del Golfo limanının yüzde 50 hissesini almak için başlattığı girişimde sona yaklaştı. Arkas bu limanın yarısı için 145 milyon dolara el sıkışma aşamasına geldi. 


Yurtdışına açılıyor

Bunun yurtdışındaki ilk liman yatırımları olacağını dile getiren Arkas Holding CEO'su Önder Türkkanı, çıkacak fırsatlara göre yurtdışındaki yatırımlarına yenilerini ekleyebileceklerini söyledi. İtalya'daki yatırım girişimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Arkas Holding Liman Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Genç de, "Arkas olarak Marport'la liman işletmeciliği konusunda edindiğimiz bilgi ve tecrübeyi yurtdışında da değerlendirmek amacıyla potansiyeline inandığımız La Spezia'da 145 milyon USD yatırımla...