02 / 05 / 2024

Ankara'da şehir dışına göç arttı!

Ankara'da şehir dışına göç arttı!

Başkentin emlak haritasını çıkaran Keller Williams’ın Ankara (Angora) Yönetici Ortağı Cem Demirci'ye göre, Ankara'da şehir dışına göç arttı. İncek, Ankara'nın gelecekteki yıldız bölgesi olmaya aday.



ABD'nin en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller WiUiams'm  Ankara  (Angora) Yönetici Ortağı Cem Demirci, başkentin emlak haritasını çıkardı. Başkentlilerin şehir dışına göç etmeye başladığını vurgulayan Demirci, site yaşamı ve yeşil alan arayışı yüzünden son dönemde Çayyolu, Ümitköy, Gölbaşı, İncek, Eryaman, Batıkent'e büyük ilgi olduğunu belirtti. Demirci, son yıllarda çok katlı yapılara müsait olması, bölgedeki ana yol ve bulvarların yenilenmesi ve şehir merkezine buradaki alternatif bulvardan geçiş imkânıyla İncek'in Ankara'nın gelecekteki yıldız bölgesi olacağım söyledi. 

Ulaşım kolaylığı etkili oldu Ankara emlak piyasası özellikle son yıllarda hızla büyüyor. Keller Williams Ankara Yönetici Ortağı Cem Demirci'ye göre bu büyümede yeni imara açılmış lüks konut ve ticari yapılar için uygun özelliklere sahip arsalar önemli rol oynuyor. Ayrıca kentsel dönüşüm kapsamına alman ve yüksek emsal değişiklikleri yaşayan arsalar da hem arsa sahiplerini hem yatınmcılan hem de inşaat firmalarını son yıllarda yeni konut arzı yaratmaya itiyor. Bu gelişmelerin yanı sıra son yıllarda yapılan yeni yollar ve yenilenen ulaşım hatlarıyla Ankara belli başlı yeni merkezlere sahip olması gayrimenkul piyasasını hareketlendiriyor. Bu ulaşım kolaylıklarının en önemlilerinden biri olarak gelişen metro hatları örnek gösteriliyor. 



Star Ankara




Geri Dön