30 / 04 / 2024

Ankara'da yeni konutlarda arz fazlası 30 bine ulaştı!

Ankara'da yeni konutlarda arz fazlası 30 bine ulaştı!

Ankara'da son dönemde arz edilen ve henüz satılmayan yeni konut miktarının 30 bine yaklaştığı, konut satışlarında da geçen yıla ciddi bir gerilemenin söz konusu olduğu kaydedildi...



Ankara'da son dönemde arz edilen ve henüz satılmayan yeni konut miktarının 30 bine yaklaştığı, konut satışlarında da geçen yıla ciddi bir gerilemenin söz konusu olduğu kaydedildi. Eski dairelerin satışına ilişkin olarak veri tutulmadığını hatırlatan yetkililer bunlarla birlikte Ankara'nın ciddi konut fazlası sorunu yaşayan illerin başında geldiği kaydetti. Ankara'da mevût konut sayısının 1 milyon 937 bin olduğunu kaydeden uzmanlar, yakın zamanda Ankara'da ciddi bir arz zorunu ortaya çıkabileceğini vurguladı. 


Konut satışı yüzde 14 azaldı Ankara'da büyük inşaat projelerinde ve işyerlerinde satış ve iş geliştirme projeleri uygulayan AKG Statü kurucu ortağı Alper Göker, yılın ilk iki ayı sonu itibariyle Ankara'da konut satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 14 azaldığını belirtti. Göker, iki aylık dönemde 19 bin 527 adet konut satıldığını ancak bunun 7 bin 400'ünün yeni konutlardan oluştuğunu vurguladı. Göker, satışa arz edilen yeni konut stokunun 25 bin dolayında olduğunu belirterek, "Stokun erime süreci de uzadı. Ancak, bu durumun geçici olduğuna inanıyorum. 


Türkiye'nin genç nüfusu, inşaat sektörünün en önemli dinamiğidir. Bu genç nüfusun barınma ihtiyacı, yani konuta olan ihtiyaç sektörün sigortasıdır. İnşaat sektörü oyuncuları, bugün yaşanan sorunları, yenüikçi kampanyalar ile aşabilir" dedi. 




MEHMET KAYA/ Dünya Gazetesi 


Geri Dön