29 / 04 / 2024

Ankara’daki 100 TL’ye kiralık konutların kurası 29 Ekim'de!

Ankara’daki 100 TL’ye kiralık konutların kurası 29 Ekim'de!

Ankara Mamak ilçesinin Eserkent semtinde 400 sosyal konut 100 TL'ye kiraya verilecek. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Melih Aşık, bugünkü yazısında; 29 Ekim'de kurası yapılacak olan sosyal konut projesini kaleme aldı. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Eserkent Sosyal Konutları'nda 1+1 dairie tipindeki 400 daireyi 100 TL'ye kiraya vereceğini duyurmuştu. ABB'den yapılan yazılı açıklamada; 2002 yılında Mamak Araplar Mahallesi'nde yapılan ve 18 yıldır atıl durumda bulunan Eserkent Sosyal Konutları'nın iç ve dış cephesiyle yenilendiği belirtildi. Milliyet Gazetesi  köşe yazarlarından Melih Aşık, bugünkü köşesinde söz konusu projeyi kaleme aldı. İşte Aşık'ın köşe yazısı…

Ankara Mamak ilçesinin Eserkent semtinde, 5 blokta 1 artı 1 büyüklüğünde toplam 400 sosyal konut... 2002 yılında inşaatı bitmiş ancak her nedense devamı getirilmemiş, yerleşime açılmadığı için her biri zamanla harabeye dönmüştü.

Mansur Yavaş  Ankara  Belediye Başkanlığı koltuğuna oturunca bu konutlara da el attı. Kısa süre hepsini adeta yeniden yarattı. 29 Ekim günü düzenlenecek kura töreniyle daireler kiracılarına kavuşacak. İçlerindeki beyaz eşyalarıyla (buzdolabı, çamaşır makinesi, masa üstü ocak, fırın ve davlumbaz) teslim edilecek dairelerin aylık kirası mı?

Ankara’daki 100 TL’ye kiralık konutların kurası 29 Ekim de!

Sıkı durun: 100 TL. (Yazıyla yüz lira)

Peki, isteyen herkes kuraya katılabilecek mi? Hayır. Maddi durumu iyi olmayan yeni evli çiftlerle aynı durumdaki 65 yaş ve üzeri muhtaçlara kiralanacak konutlar.

Ankara'da 1+1 daireler 100 TL'den kiraya verilecek!


Geri Dön