29 / 04 / 2024

Ankara'daki 50. Yıl Yetiştirme Yurdu binası yıkılıyor!

Ankara'daki 50. Yıl Yetiştirme Yurdu binası yıkılıyor!

Yıllardır metruk durumda olan ve uyuşturucu bağımlılarının mesken tutması nedeniyle bölge sakinlerinin kabusu haline gelen 50. Yıl Yetiştirme Yurdu binası yıkılıyor. Yıkım alanında yer alan ağaçların zarar görmemesi için de önlem alındı.



 Yurdun yerine Hükümet Konağı yapılacak Yenimahalle'nin merkezinde, İvedik Caddesi Arif Hikmet Sokak'ta atıl durumda bulunan ve bölge sakinlerinin kabusu haline gelen 50. Yıl Yetiştirme Yurdu binasında yıkım başladı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından, 5 yıl önce boşaltılan yetiştirme yurdu, tinercilerin mesken tuttuğu bir yer haline gelmişti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'm yurdun yıkılması için verdiği mücadele sonuçlandı. 19 bin 500 metrekarelik yurt alanının 6 bin metrekaresine Hükümet Konağı yapılacak. 25 kişilik yıkım ekibinin sürdürdüğü çalışmaların birkaç gün içerisinde sona ermesi bekleniyor. 

Yıkımının yapıldığı alanda yer alan onlarca yıllık ağaçların zarar görmemesi için de önlem alındı. Ağaçların kuruyan ve tehlike saçan dalları budanarak. iş makinalarının vereceği olası zararın önüne geçiliyor. 


'ÇALIŞMALARA BAŞLADIK' 

50. Yıl Yetiştirme Yurdu ve yapılan çalışmaları HT Ankara'ya anlatan Dilvin Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi:  "Saray Yurdu yapıldıktan Q sonra, burada kalan çocuklar oraya gönderildi. 18 yaşını dolduran çocuklar da, yurt kalma suresini tamamlayıp, bir yere 0312218 5036 . , , gidemeyince burayı mesken edindi. Vatandaşlarımızdan bu metruk binayla ilgili çok sayıda şikayet alıyorduk. Bu binanın önünden geçerken tedirginlik yaşıyorlardı. Asıl vahim olan tablo ise bu binada sürekli yangın çıkması hemen karşısında ise bir okulun ve benzin istasyonunun bulunmasıydı. Ancak mülkiyet hakkı belediyemizde olmadığı için müdahalede bulunamıyorduk. İlgili makamlara konuyla ilgili defalarca yaptığımız şikayetler nihayet sonuç verdi ve binada yıkım çalışmalarına başladık."


"ONAY BEKLİYORUZ" 

Milletvekilleriyle, Vali ile İçişleri Bakanı ile görüştüklerini belirten Yaşar, "Sonunda alanın imam hatip lisesi yapılmak üzere bir vakfa verildiğini öğredik. Uzun uğraşlarımız sonucunda alanın 6 bin metrekaresi, hükümet konağı yapılmak üzere tahsis edildi. Yenimahalle Belediye Meclisi de, bir imar planı hazırladı. 6 bin metrekaresi hükümet konağı, geri kalan 13 bin metrekaresi Milli Eğitim Bakanlığının okul alanı olarak planlandı. Kaymakamlık ve belediyemiz projelendirme için çalışıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayını bekliyoruz" diye konuştu. 


YAŞAR:YIKACAĞIMA SÖZ VERDİM 

Binaları yıkmak için defalarca yazı yazdıklarını söyleyen Yaşar konuşmasını şöyle sürdürdü: "En son sayın Valimizin de katkısıyla 'Yıkın, temizleyin' diye karar geldi. Biz de şimdi orayı pırıl pırıl temizleyeceğiz ve o olayların yaşanmasını önleyeceğiz. 15 gün önce bir öğretmen, öğle vakti, bıçaklı saldırıya uğradı. Hem de bıçağı çeken kendi öğrencisi. Çekmiş kafayı, para istiyor. Saldından sonra bana geldi. 'Evimi, mahallemi çok seviyorum ama terkedeceğim burayı' dedi. Ben de burayı yıkacağıma söz verdim." Göreve geldiği günden beri alanı kullanmak istediğini belirten Fethi Yaşar, "Tek amacım, en küçük ilçelerde bile olan Hükümet Konağı'nı Yenimahalle'ye kazandırmak. 

Müdürlüklerin bir kısmı kirada bir kısmı okulların içinde. Nüfus müdürlüğü, tapu müdürlüğü, emniyet, belediye her biri ayn yerlerde vatandaşa sıkıntı oluyordu. Belediye ve bu müdürlüklerin bir arada bulunduğu Hükümet Konağı'nın yanyana olması vatandaşın işini kolaylaştıracak" dedi. 



Habertürk Ankara


Geri Dön