30 / 04 / 2024

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararı sonrasında binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baki Kerimoğlu'nun yönetiminde yer alan belediye encümeni huzurunda gerçekleşen ihaleye 56 firmanın katıldı. Belediyenin yaptığı açıklamada, ihalenin Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve ABB TV'den canlı yayınlandığı  kaydedildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; muhammen bedeli 699 bin 547 lira olan ihalede en yüksek teklifi 2 milyon 150 bin lirayla Dedeli Yapı Geri Dönüşüm Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından ifade edilen açıklamada, sağlanan kazancın Büyükşehir Belediyesi kasasına gönderileceği ifade edildi. 

- "Ankara yeni meydana kavuşacak"

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"100. Yıl Çarşısı'nın yıkımıyla birlikte 1. ve 2. TBMM Binası,  Ankara  Valiliği, Hacı Bayram Camisi ve Ankara Kalesi gibi kentin tarihi simgelerinin yer aldığı lokasyon yeni bir meydana kavuşacak. Büyükşehir Belediyesi yıkım öncesi çarşıda bulunan esnafın mağdur olmaması için tebligatta bulunurken, ihaleyi kazanan firmayla yapılacak sözleşmenin ardından 180 gün içinde çarşının yıkım işlemleri tamamlanacak."


Geri Dön