14 / 05 / 2024

Ankaralı öğrenciler dikkat! EGO Genel Müdürlüğü flaş bir açıklama yaptı!

Ankaralı öğrenciler dikkat! EGO Genel Müdürlüğü flaş bir açıklama yaptı!

Ankara'da yerleşik öğrencileri ilgilendiren bir duyuru EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Resmi bir bildiride, 18 Ocak 2023 tarihinde 2023 yaz dönemi staj başvurularının sona erdiği ifade edildi. Detaylar haberimizde bulunmaktadır...



EGO Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin staj başvurularının 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında Ulusal Staj Programı adı altında gerçekleştirildiği ifade edildi. Bu nedenle, staj yapmak isteyen öğrencilerin sadece Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yapmaları gerektiği vurgulandı. Genel Müdürlük tarafından belirlenen bölüm ve kontenjanlar dikkate alınarak staj tekliflerinin sadece Kariyer Kapısı aracılığıyla gönderildiği belirtildi.

Duyuruda ayrıca, 2023 yaz dönemi staj başvurularının son tarihinin 18 Ocak 2023 olduğu bilgisi de yer aldı. Bu tarihten sonra yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği vurgulandı. Bu nedenle, Ankara'da bulunan öğrencilerin staj yapma taleplerini zamanında ve doğru yöntemle iletmeleri büyük önem taşıyor.

EGO Genel Müdürlüğü'nün bu duyurusuyla birlikte öğrencilerin staj başvuruları için dikkatli olmaları ve belirtilen tarih ve yönteme uygun şekilde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Doğrudan Genel Müdürlüğe yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği belirtilirken, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak başvuruların ise Genel Müdürlük tarafından değerlendirileceği ve staj tekliflerinin bu yöntemle iletilip duyurulacağı ifade edildi.

Ankara'da toplu taşıma kullanan öğrencilerin bu duyuruya dikkat etmeleri, staj başvurularını belirtilen tarih ve yöntemle gerçekleştirmeleri önem arz ediyor. Staj programları, öğrencilerin mesleki deneyim kazanmaları ve iş hayatına daha iyi hazırlanmaları açısından büyük bir öneme sahip olduğundan, duyuruda belirtilen hususlara uymanın büyük önem taşıdığı vurgulanıyor.


Geri Dön