04 / 05 / 2024

Ankara'nın bu ilçelerinin 2017 bütçeleri onaylandı!

Ankara'nın bu ilçelerinin 2017 bütçeleri onaylandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ilçe belediyelerin bütçe görüşmeleri devam ederken, kırsal turizm, seracılık yönünde kararlar alındı. Toplantısında, kırsal alanda yapılacak projeler görüşülerek kabul edildi.




Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ilçe belediyelerin bütçe görüşmeleri devam ederken, kırsal turizm, seracılık yönünde kararlar alındı. 

Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, kırsal alanda yapılacak projeler görüşülerek kabul edildi. 

Büyükşehir Belediyesi, kırsal turizm kalkınmaları, seracılık, küçükbaş hayvan yıkama ve kırkım makinesi alımına destek vermeye devam ederken, jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli su bulunan sahalarda etüt araştırması ve sondaj çalışması yapabilecek.


-YENİ PROJELER…

Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen Başkanlık yazılarında, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kırsal kalkınma ve destekleme çalışmalarına devam edilmesi ve yeni projelerin hayata geçebilmesi için Meclis’ten "olur" alındı.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, tarım faaliyetleri arasında büyük bir öneme sahip olan seracılığı geliştirmek için belirlenen uygun alanlarda yüzde 25 katkı payı, yüzde 75 hibeyle seracılığı destekleyecek. 

Hayvancılık alanında yapılan çalışmalarına da devam eden Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı, küçükbaş hayvancılığı geliştirmek ve sektördeki sorunların giderilmesine katkıda bulunmak amacıyla hayvan sağlığını iyileştirecek ve verimini artıracak küçükbaş hayvan yıkama ve kırkım makine ekipmanları alacak.

Meclis'e sunulan bir başka Başkanlık yazısında, “Ankara ili sınırları dışında 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu çerçevesinde jeotermal kaynakların ve doğal mineralli suların bulunduğu sahalarda hak sahibi olma, hak sahibi olunan sahalarda jeotermal etüt yapma, yaptırma ve sondaj açma, açtırma, ruhsat devir alma, devretme, jeotermal ve doğal mineralli su arama ve kullanımına yönelik her türlü yatırım yapma” konusunda Meclis'ten yetki istendi. Yapılan oylamada, bu talep, oybirliğiyle kabul edildi.


-İLÇE BELEDİYE BÜTÇELERİ KABUL EDİLİYOR…

Başkanlık yazılarının görüşülmesinin ardından, ilçe belediyelerinin 2017 mali yılı bütçelerinin ele alınmasına devam edildi. Toplantıda, Kalecik, Kahramankazan, Gölbaşı ve Mamak belediyelerinin 2017 bütçeleri, oy birliğiyle kabul edildi. 

Bütçeleri kabul edilen ilçe belediye başkanları birer konuşma yaparak, oy birliğiyle alınan karardan memnuniyetlerini dile getirdiler.


 

Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön