04 / 05 / 2024

Ankara’ya dev hastane inşa ediliyor!

Ankara’ya dev hastane inşa ediliyor!

Kamu Özel Ortaklığı yöntemiyle yapılacak olan Avrupa’nın en büyük sağlık kompleksi için Başkent’te düğmeye basılıyor. 3 bin 662 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi için yarın düğmeye basılıyor...



14 ilde kurulması planlanan 15 şehir hastanesi için imzalar geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla atılmıştı. Bu kapsamdaki ilk hastane olan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de temeli geçtiğimiz ay atılmıştı.


Başkent'te temeli atılacak dev hastanenin detayları şöyle:


BAŞKENTE DEV HASTANE: Bu kapsamda yapılacak olan 15 şehir hastanesinden ikisi Ankara’da olacak.  Ankara  Bilkent Şehir Hastanesi’nin temeli yarın Başbakan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılacak.


3 BİN 600 YATAK, 8 DAL HASTANESİ: Bilkent Şehir Hastanesi, tamamlandığında “Avrupa’nın en büyük sağlık kompleksi” olacak. Hastanede toplam 3 bin 662 yatak bulunuyor. Ancak acil haller ve diyaliz, ameliyathane gibi hizmetler için yatak sayısı 4 bin 376’ya kadar çıkarılabilecek.


SEKİZ DAL HASTANESİ BİRARADA: Toplam 1 milyon 200 bin metrekare arazi üzerine inşa edilecek olan Bilkent Şehir Hastanesi kapsamında 119 ameliyathane, toplam 388 yataklı yoğun bakım üniteleri, 24 yataklı yanık merkezi ve 8 dal hastanesi yer alacak. Bu kapsamda Kalp ve Damar Hastalıkları, Ortopedi ve Nöroloji, Kadın Doğum, Çocuk, Onkoloji, Rehabilitasyon Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastaneleri de Bilkent Şehir Hastanesi kapsamında yer alacak.


İKİNCİSİ ETLİK'TE YAPILACAK: Kamu Özel Ortaklığı yöntemiyle Ankara’da yapılacak ikinci hastane olan Etlik Şehir Hastanesi’nin temelinin de önümüzdeki günlerde atılması planlanıyor.


Akşam


Geri Dön