26 / 11 / 2024

Ankara'ya konut yatırımı neden yapılmalı?

Ankara'ya konut yatırımı neden yapılmalı?

Türkiye’nin başkenti olan Ankara, her daim kendine özgü düzeni ve resmiyeti ile anılmaktadır. Her ne kadar akıllarda resmiyetiyle yer etmiş olsa da aslında yine kendine özgü renkli bir yaşama da sahiptir.




Ankara’nın pek çok kişi tarafından tercih edilmesindeki nedenlerden biri de aslında bu özelliğidir.  Sakinliği ve düzeniyle özellikle çocuklu aileler için rahatlık sağlayan kentlerin başında gelir. 


Eskişehir Yolu ve Güneybatı’nın Değişimi


1970’li yıllarda yapılan ilk gökdelen Emek İşhanı ile  Ankara  büyük bir yapılaşma sürecine girdi. 2000’li yıllara gelindiğinde ise Ankara’nın yüzü oldukça değişti. Özellikle şehir dışına uzanan Eskişehir Yolu, tam anlamıyla alışveriş merkezi cenneti haline geldi. En az beş alışveriş merkezine ev sahipliği yapan Eskişehir Yolu’nun şehrin tüm yükünü kaldırması zorlaştı. Büyümekte ve gelişmekte olan Ankara, yeni tamamlanan metrosu ile şehrin tüm noktalarını birbirine bağlayıp ulaşımda kolaylık sağladı ve bu sayede Ankaralılara ulaşım alternatifleri yaratılırken, Eskişehir yolu üzerindeki trafik de biraz olsun azaltılmış oldu.


Yaşamkent, Çayyolu ve Temelli istikametine doğru ilerleyen yapılaşma ve lüks konut projeleri şehrin geleceğinin nasıl ilerlediğinin bir göstergesi. Ankaralılar şehrin gürültüsü ve karmaşasından uzak, lüks ve güvenlikli bir sitede yaşamak istiyor ve bu talepleri doğrultusunda Türkkonut, Temelli ve Yaşamkent gibi yeni yerleşim bölgelerinde gayrimenkul yapımı büyük bir hız kazanmış durumda.


İş ve Finans Merkezi


Yeni Ankara’nın iş ve finans merkezi olarak Söğütözü ve Çukurambar ön plana çıkıyor. Yüksek gökdelenler ve konut projeleriyle İstanbul’da bulunan Levent ve Maslak bölgesini andıran Söğütözü lüksü Ankaralılara en kısa zamanda sunulması bekleniyor.


Ankara zaman içerisinde değişime uğrayınca şehir merkezleri yeni yapılan bölgelere doğru kaydı. Önceleri Ulus olan şehir merkezi daha sonra Kızılay’a sonrasında da Tunalı ve çevresine doğru Çankaya istikametine doğru ilerledi. Gaziosmanpaşa’da yapılan kentleşme büyük ilgi ile karşılandı ama şehir merkezi olma niteliğini kendinde toplayamadı. Şimdilerde Ankara’nın yaşamından uzak olan Çayyolu, Eryaman gibi dış şehirler oluşturulmaktadır. 


Özellikle Çayyolu büyük bir değişim içerisine girdi. Bu “dış şehre” ulaşan metro, merkez ile bağlantısını daimi kılarken, imara açılan cazip arsalar da yatırımcıların dikkatini özellikle bu bölgeye yoğunlaştırmalarına imkan sağladı. Okul ve iş hayatını rahat ve huzurlu yaşamla birleştiren Çayyolu geleceğin Ankara’sını temsil edecek gibi duruyor.


Adından çok söz ettiren İncek


1990’lı yıllarda ön plana çıkmaya başlayan İncek, 2000’li yılların ortalarında da adını sıkça duyurmaya başladı. Bir iki katlı villa ve malikânelerin bulunduğu İncek, yeterli ilgiyi göremediğinden konut piyasası yolunda adeta tıkandı. Daha sonra şehre alternatif bir yol ağının bu bölgeden geçirilmesiyle İncek’e olan ilgi katlanarak arttı. Yeni AVM ve rezidans projeleriyle atağa kalkan yatırımcılar bu bölgeyi baştan yaratarak çok katlı apartmanlar ve gökdelenlerle bölgeyi Ankaralılar ve konut yatırımcıları için cazip hale getirmeye başladılar. 


2015’in Aralık ayında geçen yıla oranla yüzde yirmi dört artarak 8.031 konut satışı yapıldı. Yılın geneline bakıldığında yüzde on üç artan konut satışı 61.435 adetle Ankara konut piyasasının bu büyük hareketliliğini gözler önüne seriyor. 


Akşam


Geri Dön