30 / 04 / 2024

Ankara'ya yapılan yeni çelik köprü ulaşımı rahatlatacak!

Ankara'ya yapılan yeni çelik köprü ulaşımı rahatlatacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde trafiğe açılması planlanan çelik köprü, iki bölge arasındaki ulaşımı rahatlatacak. Köprü sayesinde Çankaya'dan Dikmen'e kısa yoldan ulaşım sağlanıyor.



Köprünün bir tarafında yeşilliklerin çevrelediği lüks konutlar bulunurken, diğer tarafında ise çöp ve atık yığınları arasında yaşayan Suriyelilerin dramı göze çarpıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde trafiğe açılması planlanan çelik köprü, iki bölge arasındaki ulaşımı rahatlatacak. Köprü sayesinde Çankaya'dan Dikmen'e kısa yoldan ulaşım sağlanıyor. 


Dikmen Vadisi'nin 4. ve son etap çalışmaları kapsamında yapılan köprü, Ankara'da uzun yıllardır devam eden Dikmen Vadisi sorununu da gün yüzüne çıkardı. Köprüden geçerken bir yanda görkemli bir manzara izleyenler, başlarını diğer yana çevirdiklerinde farklı bir tabloyla karşılaşıyor. 


Vadiyi ikiye bölen köprü 2 yanında farklı hayatları barındırıyor. Köprü, Dikmen Vadisi'nin 3. etabı ile uzun süredir ortaya çıkan sorunlar nedeniyle başlanamayan 4. ve son etabı arasındaki farklı tabloyu gözler önüne seriyor. Köprünün bir yanında, 3. etapta tamamlanan lüks daireler ve yeşilin binlerce tonu yer alırken, diğer yanında çamur, atık ve çöp yığınları bulunuyor. 


Bir yanda Ankara'nın en güzel rekreasyon alanlarından Dikmen Vadisi tüm ihtişamıyla dururken, diğer tarafında da savaştan kaçan ve ülkemize sığınan Suriyeliler ile kağıt toplayıcılar yaşıyor. Bir tarafında kuş cıvıltılarının duyulduğu köprünün diğer yanından ise çöp kokuları yayılıyor. 


TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLIYOR


 Dördüncü etabın planlandığı alan, son dönemde şiddetten kaçan Suriyeliler ve kağıt toplayıcılarının çadır ve barakalarına ev sahipliği yapıyor. Vadide ortaya çıkan çöp dağları sorunun ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Belediye ekipleri, köprü ve devamındaki yol çalışması nedeniyle atıkların bir bölümünü temizledi. Bölgenin önümüzdeki dönemde Suriyeli sığınmacılardan ve atıklardan tümüyle arındırılması planlanıyor. 


Ankaralılar, vadi projesinin son etabının bir an önce tamamlanıp kötü görüntünün ortadan kalkması gerektiğini ifade ederken, alanda yaşayan Suriyelilerin ise sağlıklı ortamlara taşınmasını istiyor. 


Habertürk Ankara


Geri Dön