09 / 09 / 2024

Ann Taylor, City's Nişantaşı'nda mağaza açacak!

Ann Taylor, City's Nişantaşı'nda mağaza açacak!

Ann Taylor, Amerika dışında ilk mağazayı Türkiye'de açıyor



Krizden ABD'deki pek çok perakende zinciri gibi Ann Taylor da zarar gördü. 2009'un ilk dokuz ayında Ann Taylor ve Loft'un toplam satışları önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22.6 gerileyip 1.4 milyar dolara düştü. Toplam mağaza sayısı da 966'dan 932'ye geriledi. Ann Taylor, City's'deki mağazasında reklam yapmaya başladı bile. 

Ünlü kadın giyim markası Ann Taylor, İstanbul'da mağaza açacak. City's Nişantaşı alışveriş merkezinde yerini ayırtan ABD'li perakende devi, sözleşmesindeki son pürüzleri de giderdikten sonra, en geç ilkbaharda mağazayı hizmete sokmayı planlıyor. ABD, Porto Riko ve Kolombiya'da mağazaları bulunan Ann Taylor, Türkiye'deki operasyonla ilk defa Amerika dışına çıkmış olacak.

ABD'de özellikle çalışan kadınların çok tercin ettiği Ann Taylor, Ann Taylor Stores Corporation bünyesinde faaliyet gösteriyor.

CİROSU 2.1 MİLYAR DOLAR

Şirketin Loft isimli bir de alt markası bulunuyor. Ann Taylor Stores Corporation, New York Borsası'nda işlem görüyor. Buna göre, şirketin piyasa değeri 801 milyon, cirosu ise 2.1 milyar dolar. Hazır giyim konusunda iddialı olan markanın; ayakkabı, çanta ve aksesuvar satışları da bulunuyor. Ann Taylor, aynı zamanda düğünlere özel kostüm ve gelinlik satışlarıyla da ABD'de öne çıkıyor.

City's Nişantaşı'na yeni gelen bir başka ABD'li marka ise gıda alanında yatırım yapan Food Factory isimli restoran zinciri oldu. Yerli markalardan Damat&Tween de alışveriş merkezindeki mağazasını geçtiğimiz günlerde hizmete soktu. Markanın kadın koleksiyonu ilk defa burada görücüye çıktı.
HaberTürk/Menekşe Ataselim


Geri Dön