Kent Haberleri

Anne babalar e-Devlet'ten başvuruyor paralar çocuklara dağıtılıyor! PTT'den 650 TL'lik ödeme hemen hesaplara yatıyor!

Aile bakanlığı dar gelirli vatandaşların çocuklarına nakdi destek sağlıyor. Anne babalar e-Devlet'ten başvuruyor paralar çocuklara veriliyor. Peki çocuk parası hesaplara yattı mı?Bu kapsamda sosyal destekten yararlanan hanelerdeki çocuk sayısına göre aylık 350 TL ile 650 TL aralığında nakdi destek sağlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Destek peogramına "Çocuk Destek Bileşeni" ismiyle yeni bir yardım programı alındı. Bu kapsamda sosyal destekten yararlanan hanelerdeki çocuk sayısına göre aylık 350 TL ile 650 TL aralığında nakdi destek sağlanıyor. Milyonlarca haneye nakdi destek vermeyi planladıklarını kaydeden Aile Bakanlığı aralık ayı çocuk parasını yatırdığını duyurdu. 

Aile Destek Paketi kapsamına alınan "Çocuk Destek Bileşeni" aralık ayı ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih desteten faydalananlar tarafından merak ediliyor. İhtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına sağlanan çocuk parası aralık ayının son haftasına gelmesiyle birlikte gündemde hala yerini alıyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni paketinden kimler yararlanacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

ÇOCUK DESTEK PARASI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Çocuk parası almak isteyen vatandaşlar "Aile Destek Paketi" başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvurular e-Devlet sitesinden yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek yapılabilir.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen herkes bu destekten faydalanabiliyor. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilir.

Aile Destek Programı kapsamına alınan Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri 12 ay (1 yıl) süreyle düzenli olarak hesaplara yatırılacak.

ARALIK AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına aldıkları "Çocuk Desteği" ile ailelerin çocukları için harcayacakları giderleri azaltmayı da hedeflediklerini belirtti.

"Çocuk Desteği Bileşeni" ile hanelere 350- 650 lira arasında ilave ödeme yaptıklarını söyleyen Yanık, "Bu kapsamda hanelerimize aralık ayına ilişkin 862 milyon lira destek sağladık. Böylece bugüne kadar Türkiye Aile Destek Programı'mızdaki Çocuk Desteği ile hanelerimize 1,6 milyar lira ilave destek verdik." açıklaması yapıldı.

ÇOCUK DESTEK PARASI NE KADAR?

Bakan Derya Yanık çocuk sayısına göre ise yapılacak destek ödemeleri için şu bilgileri aktardı:

Başvurusu onaylanan herkes PTT'den hemen 2500 TL'yi alacak! Doğalgaz destek ödemeleri 2022...

Yeni yılda en düşük işsizlik maaşı ne kadar olacak? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler?

Müjde 1250 TL hesaplara yatıyor! Başvurusu onaylanan herkes PTT'den hemen peş peşe çekecek! Aile Destek Paketi...