Ekonomi

Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği alıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz hemen bakın! 

Başvuru yapan ve koşulları karşılayanlar hemen PTT'den 1300 TL nakit para alıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz hemen bakın! Anneler bu fırsatı kaçırmayın! İşte detaylar...Bir devlet kurumu olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yeni doğum yapmış kadınlara annelik desteği sunuyor

Devletin kurum ve kuruluşları, ekonomik kriz döneminde bile tüm düşük gelirli vatandaşlara destek olmayı sürdürüyor. Bir devlet kurumu olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yeni doğum yapmış kadınlara annelik desteği sunuyor. Ayrıca bir kez 1300 TL olarak ödeniyor. Karşılıksız ve geri ödemesiz doğum yardımı hakkında daha fazla bilgi için haberi okuyun... 

Başvuru yapan ve koşulları karşılayanlar hemen PTT'den 1300 TL nakit para alıyor!  Devlet, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardımcı oluyor. Çeşitli kalemlerde sosyal yardım ödemeleri devam sürerken özellikle yeni doğum yapmış annelere de devlet tarafından ekonomik yardım sağılıyor. Üstelik sigortanız olup olmaması önemli değil. Bu yardımdan çalışan ve çalışmayan tüm anneler yararlanabilir. Doğum yardımı ödemeleri tek sefere mahsus olarak ve çocuk başına yapılıyor. Doğum yapılan çocuk sırasına göre de ödemelerin tutarı farklılık gösterebiliyor. Doğum parası çocuk başına sadece bir kere ödeniyor. Ayrıca ödenen miktar, çocuğun doğduğu sıraya göre değişiklik gösterebiliyor.


Çalışan olsun ya da olmasın tüm anneler, başvurdukları anda devlet nakdi yardımlarından yararlanma hakkına sahip oluyor. Koşulsuz, koşulsuz, belgesiz, tek bir başvuru ile anında para çekebilirsiniz. Devlet her zaman annelerin, özellikle annelerin yanında olmuştur. Doğum yapan anneler, devletin PTT aracılığıyla sağladığı 1300 TL'lik nakit kolaylığına anında erişebiliyor. 

Peki, doğum yardımı başvurusunda bulunmak için hangi belgelere ihtiyacınız var? Annelik yardımını nereden ve nasıl alabilirsiniz?

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Statüsü ne olursa olsun tüm kadınlara nakdi yardım sağlanıyor. Bu yardımlar (annelik veya bebek yardımı olarak da adlandırılır) için herhangi bir evrak göndermeniz gerekmiyor. Tek yapmanız gereken PTT şubesine gidip yeni doğan için sadece doğmuş olan çocuğun TC kimliği başvurmak. Doğum yardımı alabilmek için doğumun canlı olması gerekir. Devlet, canlı gerçekleşen her doğum için masrafları karşılama imkanı sunar. 

NE KADAR DOĞUM PARASI ÖDEMESİ VERİLİYOR?

Doğum parası ödemesi devlet tarafından çocuk başına yapılıyor. Canlı doğmuş ilk çocuk için 300 TL ödeme yapılırken ikinci çocuk için 400 TL üç ve sonrası çocuklar için ise 600 TL ödeme veriliyor. Ödemeler tek sefere mahsus olarak yapılıyor ve sadece anneler bu ödemelerden faydalanabiliyor. Yani babaların doğum yardımı ödemesi alması mümkün değil. Doğum sonrasında annelerin kimlik kartı ile en yakın PTT şubelerine gitmeleri ve doğum yardımı için başvuru yapmaları gerekiyor. Doğum parası yardımı geri ödemesiz olarak sağlanıyor.

Corolla'yı bırakın, hemen Yaris'e bakın! Toyata Yaris'in fiyatlarını duyan inanamadı! Fiyat listesi 7 Ağustos 2022!

TMO fiyatlarına bakmadan alışveriş yapmayın! Ayçiçek yağı, fındık, mercimek ve nohut... 7 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Milyonlarca işsize müjde TÜİK’ten geldi! Mülakatsız memur ya da işçi olabilirsiniz! Çok az zaman kaldı