Ekonomi

1.150 TL-7.200TL ödeme yapılıyor! Hemen başvuran kapıyor! Paralar hesaplara yatmaya başladı! Hala geç değil! 

Devlet, dar gelirli, yardıma muhtaç kişilere sosyal yardım ödemesi yapıyor. Aylık ödemesi ise 3 bin 336 TL'ye çıkıyor. Bakanlık, 50'den fazla program yürütüyor. İşte kalem kalem devlet tarafından yapılan nakit destek ödemeleri...Bu kapsamda ailelere, çalışanlara, çalışmayanlara, engelli ve yaşlılar ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlara devlet para yardımı sağlıyor

Devlet, dar gelirli, yardıma muhtaç kişilere sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu kapsamda ailelere, çalışanlara, çalışmayanlara, engelli ve yaşlılar ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlara devlet para yardımı sağlıyor.

Doğum yardımından fatura desteğine, gıda yardımından barınmaya pek çok alanda hükümet vatandaşlara destek sunuyor. Aylık ödemesi ise 3 bin 336 TL'ye çıkıyor.

DEVLET ÖDEMELERİ PEŞ PEŞE AÇIKLANDI

Yardıma muhtaç hanelere devlet yardım eli uzatıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardım programlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ediliyor.

İşte o yardımlar...

Bakanlık, 50'den fazla program yürütüyor. İşte devlet tarafından sağlanan çeşitli yardımlar:

GIDA YARDIMLARI: 18 yaşını dolduran aile bireyi herkese ihtiyaç durumuna göre gıda yardımı yapılıyor.

BARINMA YARDIMLARI: İhtiyaç sahibi olup yaşanmayacak durumda, bakımsız ve sağlıksız konutlarda yaşayan ailelere ev onarımlarında 75 bin Türk Lirası, prefabrik ev yapımlarında 150 bin Türk Lirası, betonarme ev yapımlarında 200 bin Türk Lirası'na kadar destek sağlanıyor.

DOĞUM YARDIMI: Birinci çocuk ve sonrası için 300 Türk Lirası ve 600 Türk Lirası arasında sosyal yardım sunuluyor.

VEFAT YARDIMI: Eşi vefat eden fakat başka bir geliri olmayan kadınlara iki ayda bir bin Türk Lirası şeklinde destek sunuluyor. Annesi, babası ya da her ikisi de vefat eden çocuklar için 600 Türk Lirası, yakınları vefat edenlere de aylık bin 62 lira 68 kuruş destek sağlanıyor.

EĞİTİM YARDIMLARI: Sosyal güvencesi bulunmayan ve ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının örgün öğrenimine devam etmesi kapsamında ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara öğrenim derecelerine göre aylık 90 ila 150 Türk Lirası destek sağlanıyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ: Dar gelirli vatandaşlara fatura bedeline göre senelik olarak 450 Türk Lirası ve bin 150 Türk Lirası aralığında yardım sağlanıyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ: Geliri düşük ailelere, ortalama 75 ila 150 kilovatsaate karşılık gelecek tutar kadar nakit desteği yapılıyor.

YAŞLI AYLIĞI: Herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan kişi ve eşini kapsayacak şekilde 65 yaş üstü vatandaşlara aylık bin 536 lira 70 kuruş yardım ücreti veriliyor.

ENGELLİ AYLIĞI: Sosyal güvenceyr sahip olmayan ve hane içindeki net geliri asgari ücretin altında olan engelli vatandaşlara da aylık bin 226 lira 69 kuruş ve bin 840 lira aralığında maddi yardım sunuluyor. Engelli yakınlarına da aylık bin 226 lira 69 kuruş destek ödemesi yapılıyor.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM ÖDEMELERİ: Sosyal güvence altında olmayan tüm vatandaşlara hükümet tarafından aylık 258 lira 84 kuruş yardım yapılıyor.

SAĞLIK VE GEBELİK YARDIMLARI: 0-6 Yaş grubu çocuklar ve hamileler için 100 lira ve 500 lira arasında sağlık yardımı yapılıyor.

KRONİK HASTALIK YARDIMLARI: Tüberküloz ve SSPE hastalığı sebebiyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için aylık 3 bin 336 lira 3 kuruş nakit destek yardımı yapılıyor.

Selçuk Geçer'den son uyarı... Herkes baksın! Dolar bu tarihte ortalığı kasıp kavuracak

Halkbank Okula Dönüş Kampanyası'yla tam 200 TL'ye kadar ParafPara kazanma fırsatı!

Tahıl koridorundan 2,5 milyon ton tahıl geçti! Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi..