24 / 07 / 2024

Anneleri sevindiren haber geldi! PTT’den 16 bin TL’yi gidin hemen çekin! İşte detaylar!

Anneleri sevindiren haber geldi! PTT’den 16 bin TL’yi gidin hemen çekin! İşte detaylar!

Devlet yardımları hız kesmeden hatta yenileri eklenerek devam ediyor. Bu sefer annelere destek veriliyor. Nasıl mı? İşte detaylar!




Asgari ücrette yaşanan artıştan sonra sosyal destek ödemelerine de zam geldi. Buna göre asgari ücretli bir anneye ödenen 12 bin 400 TL’lik doğum izni 16 bin 100 TL’ye çıktı. Annelere güzel haber geldi. İşte doğum izni ödemesinin detayları..

Devletin sosyal yardımları ihtiyaç sahipleri için devam ediyor. Devlet tarafından annelere ödenen destek ödemelerine beklenen zam uygulandı. Bu yapılan son zamma göre 12 bin 400 TL olan doğum izni ödemesi 16 bin 100 TL’ye kadar çıktı.

DOĞUM YARDIM PARASI NASIL HESAPLANIR?

Doğum izni yardımı her anneye eşit olacak şekilde verilemiyor. Doğum izni yardımı, annelerin SGK primine göre hesaplanıp veriliyor. Asgari ücretli bir şekilde çalışan anneye 16 bin 100 TL, asgari ücretten daha fazla maaşla çalışan ve yüksek prim ödeyen annelere 16 bin 100 TL’den fazla ödendiği bilinmektedir.

KİMLER DOĞUM YARDIMINDAN YARARLANABİLECEK?

Doğum yardımından yararlanmak için de birtakım şartları karşılamak gerekiyor. Söz konusu bu ödeme doğumundan sekiz hafta önce işten izin alan annelere verilir. Sekiz hastası doğumdan önce olacak şekilde, sekiz haftası da doğumdan sonra olacak şekilde toplam 16 hafta izin kullanım hakkı verilmektedir.

DEVLET BANKALARININ PROMOSYONU NE KADAR OLDU?

Emekli promosyonu protokolüne göre, aylığı 3 bin 500 liraya kadar olan kişilere 3 bin, aylığı 3 bin 500 ile 7 bin 500 lira arası olanlara 3 bin 500, aylığı 7 bin 500 ile 10 bin lira arası olanlara 4 bin 500, aylığı 10 bin liradan fazla olan vatandaşlara da 5 bin lira asgari promosyon ödenecek.

; Türkiye Finans 3 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında, Denizbank 3 bin TL ile 5 bin TL arası, Akbank 4 bin 200 TL ile 7 bin TL arasında, QNB Finansbank 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında, Garanti BBVA 3 bin 600 TL ile 6 bin TL arasında, ING Bank 4 bin 650 TL ile 7 bin TL arası, TEB 5 bin 500 TL ile 8 bin TL arasında, Yapı Kredi Bankası 4 bin 600 TL ile 7 bin TL arasında, Türkiye İş Bankası 5 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında emekli promosyon ödenecek.

İş Bankası olanlar yaşadı! Hediyeniz kapınızda! İşte detaylar!

Web tapu işlemleri nelerdir?

İGDAŞ açıkladı! Yaklaşan kış öncesinde faturalarda yeni döneme girildi! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön