28 / 04 / 2024

Asgari ücretliler ile memurlar arasındaki maaş farkı 23 bin TL'yi aşabilir! SON DAKİKA! 

Asgari ücretliler ile memurlar arasındaki maaş farkı 23 bin TL'yi aşabilir! SON DAKİKA! 

Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılmayacak olması, asgari ücretliler ile her 6 ayda bir zam alan kamu işçileri, memur ve emeklilerinin maaşlarının arasında uçurum oluşturacağı gündeme geldi. Farkın 23 bin TL'yi aşabileceği bekleniyor. İşte o rakamlar...



Milyonlarca çalışan 2024 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranını dört gözle bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantıları devam ediyor. Zam oranı merak edilirken, hükümet tarafından yapılan açıklamalarda bu yıl asgari ücrette tek artış olacağı belirtildi. 

Yüksek fiyat artışlarına rağmen asgari ücrette tek zam olmasının, sabit gelirliler arasında asgari ücretliler aleyhine yeni bir uçuruma neden olacağı ileri sürülüyor. 

Asgari ücretliler ile memurlar arasındaki maaş farkı 23 bin TL yi aşabilir! SON DAKİKA! 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI VE ASGARİ ÜCRET ARASINDAKİ FARK 23 BİN TL'Yİ AŞACAK

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; 2024 yılında asgari ücrete bir kez zam uygulanması durumunda, 6 ay sonra ikinci zammı alacak olan aynı aylık düzeyindeki emeklilerle asgari ücretliler arasındaki fark yaklaşık 3 bin 700 lirayı görecek. En düşük memurla asgari ücretliler arasındaki fark ise 23 bin TL'yi geçecek. 

2024 yılının başında memur ve memur emeklilerine yaklaşık yüzde 50 oranında zam gelmesi bekleniyor. Asgari ücrete uygulanacak zam ise henüz bilinmemekle birlikte yüzde 50 civarında bir oranın sürpriz olmayacağına dikkat çekiliyor. 

Merkez Bankası enflasyon tahminleri üzerinden yapılan hesaplamaya göre, 2024 Ocak-Haziran döneminde olağanüstü bir durum yaşanmazsa tüketici enflasyonu yaklaşık yüzde 27 seviyesinde olacak. 

Asgari ücrete senede bir defa zam gelmesi halinde Temmuz'da yeni zam olmayacak, anxak memur ve memur emeklileri ocaktaki yüzde 50 zammın ardından temmuzda yaklaşık 12 puanlık enflasyonu farkı dahil toplam yüzde 22 seviyesinde zam alabilecek.

Asgari ücretliler ile memurlar arasındaki maaş farkı 23 bin TL yi aşabilir! SON DAKİKA! 

HER SENE KATLANACAK

Bu durumda 11 bin 402 Türk Lirası olan asgari ücret ocakta 17 bin 103 Türk Lirası'na yükselecek ve Temmuz'da da bu rakamda kalacak. Buna rağmen, 11 bin 402 TL alan bir memur emeklisinin maaşı Ocak'ta 17 bin 103 TL, Temmuz ayında ise 20 bin 866 TL civarına yükselecek. 

Bu şekilde bugün eşit durumdaki memur emeklisi ile asgari ücretli arasındaki aylık gelir farkı 3 bin 763 TL birden açılmış olacak. Söz konusu farkın her geçen sene daha da büyümesi bekleniyor. 

Asgari ücretliler ile memurlar arasındaki maaş farkı 23 bin TL yi aşabilir! SON DAKİKA! 

Asgari ücrete tek zam gelmesi, en düşük memurla asgari ücretli arasındaki maaş uçurumunu açacak. 22 bin TL olan en düşük memur maaşıyla asgari ücret arasında 10 bin 598 TL fark var.

Yüzde 50 oranında zam yapılması halinde 2024'ün başında en düşük memur maaşı 33 bin TL'ye, asgari ücret 17.100 TL'ye, fark da 15.897 TL'ye yükselecek.Temmuz ayında en düşük memur maaşı 40 bin 260 TL'ye yükselirken, asgari ücret 17 bin TL'de kalacak ve aradaki fark aylık bazda 23 bin 157 TL olacak. 

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

KKTC’de yabancıya konut satışları kontrol altına alınacak!

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!


Geri Dön