28 / 04 / 2024

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

Son zamanlarda fahiş oranlarda artan kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Ev sahipleri, çeşitli sebeplerle mevcut kiracılarını tahliye etmek isterken, kiracılar evden çıkmamak için çözüm yolu arıyor. Peki tahliyede hangi detaylar önemli?



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Ev sahipleri, çeşitli sebeplerle mevcut kiracılarını tahliye etmek isterken, kiracılar evden çıkmamak için çözüm yolu arıyor. 

Posta Gazetesi Tamer Heper'e bir okuyucusu, 1 Ekim'de bir ev kiraladığını, ikinci ay bile dolmadan konut sahibinin evi sattığını ve ‘bundan sonra muhatabınız bu arkadaşlar’ diyerek yeni ev sahibi ile tanıştırdığını belirtti. Evi alan kişinin ‘Nisanda evleneceğim. Evi nisanda boşaltın’ dedi. Noterden ihtarname çektiğini aktaran okuyucu, "1 Ekim 2024 tarihine kadar eski ev sahibi ile sözleşme, kontrat, tahliye taahhütnamesi imzaladık. Durumumuz nedir?" sorusunu sordu. 

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

KİRACILI EV DAHA ZOR SATILIR

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, kira probleminin nerelere kadar uzandığının belirsiz olduğunu ve ilginç meseleler ile karşılaşıldığını söyleyerek başladı. 

Söz konusu açıklamasında "Okuyucum ‘kiralamadan 45 gün sonra evi birileri gördü ve satın aldı’ diyor. Peki konutunu satacak biri bu evi niye kiraya versin?" diyen Tamer Heper, boş dairenin daha rahat satılacağına, içinde kiracı olan evin daha zor satılabileceğine ve satış tutarının bir miktar düşeceğine dikkat çekti. 

Heper, bu olayda bunun düşünülmediğinin altını çizdi.

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

6 AYLIK SÜRE ÖNEMLİ 

Tamer Heper, yeni malikin kiracıya ihtarname yollayarak Nisan'da çıkmasını istediğini işaret etti ve bu durumda yapılması gerekeni söyledi. 

Heper, yeni malikin evi satın aldığı tarihten itibaren bir ay içinde kiracıya ihtarname yollayacağına, 6 ay süre vereceğine ve 6 ay sonunda kiracının çıkmaması halinde ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açabileceğine dikkat çekti. 

Malikin bu davada ihtiyacını ispat etmesi halinde kiracının tahliye edileceğini söyleyen Heper, "Tahliye kararı icra dairesine sunulduğunda da bu konut üç sene müddetle bir başkasına kiraya verilemez. Okuyucuma verilen süre Aralık ayı itibarıyla dört ay" bilgilerini verdi. 

Bu nedenle yasada belirtilen 6 aylık sürenin tanınmadığına vurgu yapan Tamer Heper, açıklamasını "Bu durumda yeni malik ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açacak ise kira yılının sonunu bekleyecek" diyerek tamamladı. 

KKTC’de yabancıya konut satışları kontrol altına alınacak!

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Geri Dön