06 / 05 / 2024

Ant Çevre Türkmenistan’daki projelerini zamanından önce bitiriyor!

Ant Çevre Türkmenistan’daki projelerini zamanından önce bitiriyor!

ANT ÇEVRE‘ nin yönetici ortağı Çevre Mühendisi Murat Balaban ve şirket genel müdürü olan Çevre Mühendisi Sinan Koçal, Türkmenistan’daki projelerde gelinen son aşamayı dergimiz için değerlendirdiler...



ANT ÇEVRE‘ nin yönetici ortağı Çevre  Mühendisi  Murat Balaban ve şirket genel müdürü olan Çevre Mühendisi Sinan Koçal, Türkmenistan’daki projelerde gelinen son aşamayı dergimiz için değerlendirdiler:


“ANT ÇEVRE, Türkmen ortağı ile birlikte, Mary vilayeti, Bayramaly ve Karakum şehirlerinin kanalizasyon sularının arıtılması amacıyla “Koku Giderimli Orbal Kompakt Evsel Atıksu Biyolojik Arıtma Tesisleri”ni kurmaktadır.  Eş zamanlı olarak yapımı sürdürülen  ve her biri 10.000 m3/gün kapasiteli 2 adet Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinin Betonarme imalatlarını tamamlamıştır. Şantiyelerde bir yandan ince inşaat işleri sürerken, diğer yandan elektro-mekanik  ekipman montaj işlerine devam etmektedir.


Tesislere 1 Mayıs 2014’te su verilecek ve işletmeye alma çalışmaları başlatılacaktır. Sözleşmeye göre Haziran 2014’te teslim edilmesi gereken iki tesis bir ay öncesinden Mayıs ayında teslime hazır hale gelecek şekilde yoğun çalışmalar sürdürülmektedir.


Ant Çevre Türkmenistan’da devam eden işlerini sonlandırma aşamasında Lebab vilayetinde iki yeni proje daha aldı. Bu projelerin biri Serdarabat şehrinin 10.000 m3/gün kapasiteli Evsel Atıksu Arıtma Tesisi diğeri ise yine aynı şehirde 30.000 m3/gün kapasiteli İçme Suyu Arıtma Tesisi’dir. Bu iki proje ile ilgili proje tasarım çalışmaları tamamlanmış, Türkmenistan ekspertiz onayına sunulmuştur.


Ant Çevre Lebab Projelerinin onay aşamasından sonra, Türkmenistan pazarında edindiği deneyimler ve güçlendirdiği teknik kadrosu ile çok daha hızlı organize olarak, yeni projelerini de başarı ile sonlandırmayı hedeflemektedir.”


ANT YAPI 



Geri Dön