28 / 04 / 2024

ANT Yapı'dan Libadiye'ye 30 bin metrekarelik hastane!

ANT Yapı'dan Libadiye'ye 30 bin metrekarelik hastane!

Yurtiçi ve yurtdışında inşaat taahhüt işlerinin yanı sıra Ant markasıyla projeler geliştiren Ant Yapı, yeni projelerle büyümesine devam ediyor.



Yurtiçi ve yurtdışında inşaat taahhüt işlerinin yanı sıra Ant markasıyla projeler geliştiren Ant Yapı, yeni projelerle büyümesine devam ediyor. Şirket, son dönemde arsa geliştirme sorunu, arz-talep dengesinin bozulması nedeniyle yurtiçinde de taahhüt işlerine odaklanmış durumda. 


Bomonti'yi Anthill Rezidaas ile tanıştıran, Türkiye'de A grubuna yönelik projeleriyle tanınan Ant Yapı, Kadir Tokman, Mehmet Okay, Hasan Yılmaz ve Cengizhan Karaduman'ın ortaklığında 1991 yılında kuruldu. Rusya'da ve Türk Cumhuriyetleri'nde yüklenici olarak yaptığı işlerle de adından söz ettiren Ant Yapı'nın Türkiye'deki işlerini Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Okay ile konuştuk: 


Rusya'da kötü giden işler iyiye dönmeye başlıyor. Türkiye'de durum nedir? 


Zor bir dönemden geçiyoruz. Gayrimenkul her zaman Türk insanı için en doğru yatınm aracı. Hala ihtiyaç var. Tek sorun arsa fiyatlarından kaynaklı olarak abayla satıcının doğru fiyatta buluşamaması. Son dönemde KDV indirimi, kredi faizlerinde düşüş gibi uygulamalar sektörümüz açısından önemli. inşaatla ilgili belediye harcı, alım-satım vergisi gibi vergilerin de düşürülmesi gerekiyor ki inşaat maliyetleri düşsün. Ant Yapı olarak işlerimize devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 617 konutluk Ant Asya Residence'yi, 88 konutluk Ant Teras'ı teslim ettik. Basın Ekspress Yolu nda Ant Plato projemiz var. 180 birimlik ofis. Bu yılın aralık ayı sonunda teslim olacak.

 

Zorlu süreci aşmak için neler yapıyorsunuz? 


Ağırlıklı olarak yurtdışında taahhüt yurtiçinde ise kendi projelerimizle ilerliyorduk ama son dönemde arsa geliştirme sorunu, arz-talep dengesinin Mehmet Okay bozulması nedeniyle yurtiçinde de taahhüt işlerine yöneldik. Iş GYO'nun 110 konutluk Manzara Adalar işini biz yapıyoruz. 2017 sonunda teslim edilecek. 


Bu yurtiçindeki ilk taahhüt işiniz mi? 


Dalıa önce 2000 yılında Düzce deprem konutlarını yapmıştık. Ayrıca Bilfen Koleji'ne Çamlıca, Ataşehir, Balıçeşelıir, Koşuyolu şubelerinin inşaat işlerini yaptık. Şu anda İş GYO 340 bin metrekare alanda 450 milyon TL'lik bir iş. Aynca Türkiye Finans Katılım Bankası'nın Ümraniye'deki genel müdürlük binasını yapıyoruz. 50 bin metrekare alanda yükselen 100 milyon TL'lik bir iş. 


Başka projeleriniz olacak mı? 


Ümraniye'de 87 birimden oluşan, 70 milyon TL yatırım değerli 'nın yanında bir rezidans projesine başladık. İki yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz. Ant Teras projemizin ikinci etabı, kendi arsamızın yanında kentsel dönüşümle birlikte 100 konutluk yaklaşık 300 milyon İL yatırım değerli bir proje olacak. Libadiye'de Emaar'ın yanında 30 bin metrekarelik bir hastane-yaşlı rezidansı yapmayı düşünüyoruz. Bu projeyi bir sağlık grubu ile birlikte yapıp işletmeye vermeyi planlıyoruz. 


Nerelerle ilgileniyorsunuz? 


Üçüncü çevre yoluna yakın Ömerli bölgesi ile Kemerburgaz bölgesi arsa geliştirmekle ilgilendiğimiz yerler.

 

Başka sektörlerde işleriniz var mı? 


Turizm sektöründe beş yıldan bu yana vanz. istanbul Alaşehir'de Radisson Blu Hotel istanbul Asia ve Port Alaçatı'da Ant Mare adıyla iki otelimiz var. Toplam turizm yatınm bedelimiz 250 milyon dolar seviyesine ulaşmış durumda. Türkmenistan'da Ant Çevre adıyla çevre teknolojileri üzerine bir firmamız var. Dört yıl önce kurulan şirketimiz temiz su, atık su tesisleri kuruyor. 100 milyon dolarlık üç işimiz orada devam ediyor. Türk Cumhuriyetleri nde, Rusya'da bu alanda çalışmalar yapacağız. Rusya'daki ekonomik darboğaz tüm Türk Cumhuriyetleri'ne sirayet etmiş durumda. O nedenle işler az.

 

Yeni sektörler olacak mı? 


Daha önce Rusya'da deri ve gıda ithalatı denedik ama en doğru iş bildiğin iş. Biz birbirine yakın işleri seçtik. 


Ekonomist 


Geri Dön