27 / 04 / 2024

Ant Yapı'dan Moskova Paveletskaya Meydanı'na AVM!

Ant Yapı'dan Moskova Paveletskaya Meydanı'na AVM!

Uluslararası alanda önemli projeler üstlenen 100 müteahhit arasında yer alan Ant Yapı, Rusya Moskova’daki Paveletskaya Meydanı'nda alışveriş merkezi inşaatı gerçekleştiriyor.



Yurt içinde ve yurt dışında pekçok önemli proje gerçekleştiren ve Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketleri araında yer alan Ant Yapı, Rusya Moskova'daki tarihi merkezler arasında yer alan Paveletskaya Meydanı’nda yeni bir proje inşa ediyor. Yer altı alışveriş merkezi şeklinde dizayn edilen projeyle Paveletskaya metro istasyonu, Paveletskaya Tren Garı ve Sodovoe Koltso güzergahı üzerindeki yolcu durakları da doğrudan birbirine bağlanıyor.  

Hem bölgenin tarihi dokusunu hem de iklim koşullarını gözeterek toplam olarak 73 bin metrekare alanda hayata geçirilen AVM, 190 mağazanın yer aldığı alışveriş çarşısının dışında farklı ülke mutfaklarını içeren bir gastronomik alanı da barındırıyor. Böylece  Paveletskaya Plaza ziyaretçilerine, kültürel bir mozaik de sunmayı hedefliyor.

Ant Yapı dan Moskova Paveletskaya Meydanı na AVM!

Yer altı alışveriş merkezi şeklinde tasarlanan Paveletskaya Plaza’nın en dikkat çekici özelliklerinden biri de ışık galerileriyle açık ve kapalı alanların doğal bir biçimde aydınlatılması. Böylece zeminin altında bulunan mağaza katları doğal ışığı doğrudan alıyor ve ziyaretçilerin gökyüzünü görmesine de imkan veriliyor. AVM'de şehir etkinlikleri, festivaller, şehir parkı alanı ve konserler için belirlenen mekânların dışında toplam alanın yaklaşık olarak dörtte birlik kısmı kafe, restoran ve fast food markalarına ayrılmış durumda. Paveletskaya Plaza’nın bulunduğu meydan, ışıklı salıncaklar, dinlenme alanı, müzikli fıskiye, ve banklarla dekore edilirken, yaklaşık olarak 350 iğne yapraklı ve yaprak döken ağaç dikildi ve 18 bin çalı ve çiçekle süslendi. Merakla beklenen Paveletskaya Plaza’nın 2022'nin başında misafirlerini ağırlaması planlanıyor.

Ant Yapı dan Moskova Paveletskaya Meydanı na AVM!

Rusya’da Büyük İşler Yapmayı Sürdüreceğiz

Paveletskaya Plaza’nın Moskova’nın en büyük yeraltı AVM'lerinden biri olduğunu kaydeden Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Ağustos 2019’da yapımına başladığımız ve 110 milyon Euro bedel ile hayata geçmesi planladığımız Paveletskaya Plaza’yı taahhüt ettiğimiz gibi 2022’nin ilk aylarında misafirlerin kullanımına açacağız. Metro ve diğer ulaşım ağlarını birbirine bağlayan bir noktada olan alışveriş merkezi araç trafiği hariç günlük 140 bin tren istasyonu yolcusunun geçiş güzergahında konumlanıyor. 300 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile ziyaretçilerine rahat alışveriş olanağı sağlayan Paveletskaya Plaza’nın bölgeye dinamizm katacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Ant Yapı dan Moskova Paveletskaya Meydanı na AVM!

Rusya’nın Ant Yapı için çok önemli bir pazar olduğunu kaydeden Okay “Bundan 28 yıl önce ilk yurtdışı operasyonumuz Rusya ile başladı. Bugün geldiğimiz noktada ise Rusya’nın çeşitli şehirlerinde ve özellikle Moskova’da pek çok ilk ve önemli projeye imza attık.   Avrupa’nın en yüksek binası unvanını alan OKO Towers, Soçi Olimpiyat Köyü ve Domodedovo Havaalanı Terminal 2 binası, Tolmaçevo Havaalanı, IQ Quarter Moskova City Terminal Binası, Bvlgari Otel, Capital Towers  Mirny Havaalanı’nı projelerimizi bunlardan sadece birkaç tanesi. Ant Yapı olarak kurulduğumuz günden 30’uncu yılımızı kutladığımız 2021 yılına kadar yurt içi ve yurt dışında nitelikli işler gerçekleştirdik. Bugüne kadar faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde toplamda 10 milyon metrekarelik projeyi hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde Rusya başta olmak üzere yurt içinde ve faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerde nitelikli işler yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ant Yapı yurt dışında 3 milyar dolarlık proje üretti!


Geri Dön