27 / 04 / 2024

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.



Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz bölgenin tarihi, kentsel hafızası ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği senaryoyla hazırlanan imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığının bilgisini verdi.

KORUMA AMAÇLI İMAR PLAN HAZIRLAMIŞ OLDUK!

İnceciköz, kentin, binlerce yıllık tarihinin ele alındığının altını çizerek, buradaki sosyolojik yapılar ile simgeleşmiş, odak noktası olmuş, kentsel hafızada yer etmiş alanların korumasına yönelik kapsamlı plan kararları üretildiğini söyledi. 

İnceciköz, bir parselde, cephe ve bina tasarımına kadarki tüm detayları içerecek şekilde bir koruma amaçlı imar planı hazırladıklarını açıkladı.

HATAY'I ESKİ HALİNE GETİRMEK İÇİN İNŞA ÇALIŞMALAIR DEVAM EDİYOR!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde, tarihi doku ve kültürel mirasın da hasar gördüğünü açıkladı. Bu kapsamda Hatay ve Antakya’da tarihi ve kültürel dokunun eski haline getirmek, yeniden ihya ve inşa etmek için çalışmalar yütüldüğü belirtildi.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

MÜLK SAHİBİ VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELİNDİ!

İnceciköz,   AFAD Koordinasyon Merkezi toplantı salonunda, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile Kurtuluş Caddesi’ndeki mülk sahibi vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakanlık olarak tüm enerji ve motivasyonlarını sahaya yansıtmaya çalıştıklarını ve yansıttıklarını vurgulayan İnceciköz, fiili uygulamalara başlanacağını açıkladı.

İnceciköz '' Yani biz değerli vatandaşlarımıza bu kentin aslında nasıl ihya edileceğini göstermek için belli alanlarında fiili uygulamalar yapacağız. Bakanlığımız bir an önce somut icraatlar görmek istiyor. Bunun için projelerin 2023 bütçe yılı kapanmadan hazırlanmış olması gerekiyor. Böylece 2024’te de onarım uygulama yardımları başlatılabilecektir. Bunları bir zincir gibi düşünün. Hal böyle olunca tabi çözüm yolları aramaya başladık.'' dedi.

Bu toplantıların sıklıkla yapılacağını belirten İnceciköz; ''Eski eser sahibi tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bizler sizi mağdur etmemek adına her türlü inisiyatifi almaya hazırız. Siz kıymetli vatandaşlarımızın kaybettiği, ağır hasar, orta hasar gördüğü eski eser yapılarını, eski ve orijinal haliyle artık ihya etmemiz gerekiyor” dedi.

İnceciköz, vatandaşların İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde oluşturdukları Beyaz Masa’ya başvurarak muvafakat vermeleri halinde yardım, hibe ve uygulama başvuruları kapsamında projeleri ve imalatlarını bakanlık olarak yapabileceklerinin altını çizdi.

Maltepe Atışokulu Mahallesi'ndeki 38 bin 100 metrekarelik alanın imar uygulaması askıda!

Kuzey Marmara Otoyolu Çamlık-Reşadiye Bağlantı Yolu 1/5000 ve 1/1000 imar planı askıda!

Tuzla Tepeören Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

 


 


Geri Dön