08 / 05 / 2024

Antalya Adrasan Barajı'nın yüzde 92'si tamamlandı!

Antalya Adrasan Barajı'nın yüzde 92'si tamamlandı!

Antalya'nın Kumluca bölgesinde inşa edilen Adrasan Barajı'nda sona gelindi. Baraj ile 6 bin dekar zirai arazide sulu tarım yapılacak.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Antalya'nın Kumluca bölgesinde yapılan Adrasan Barajı'nın inşaatında sona gelindi. 6 bin dekar zirai arazide sulu tarım yapılmasını sağlayacak proje temelden 50,2 metre yüksekliğe sahip olacak. 


Adrasan Barajı, 2 milyon 817 bin metreküp su depolanacak ve 6 bin dekar zirai arazi suya kavuşturacak. Barajın ön yüzü betonu imalatları ve rezervuarı besleyen iletim hattı imalatı sürüyor.


Yüzde 92 fiziki gerçekleşme sağlanan barajı yılda 14 milyon 840 bin TL katkı ve 720 kişiye de ek istihdam sağlanması hedefleniyor. 


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamasında "Bu proje için yaklaşık 40 milyon TL tutarında bir yatırım yapacağız. Ancak bu yatırımın karşılığında bölgedeki çiftçilerimizin 6 bin dekarlık zirai arazisine su temin edeceğiz. Ayrıca bu barajın yangın söndürme faaliyetleri içinde kullanılması söz konusu olacak. Yani barajı hem zirai arazilerimizi sulamak için hem de muhtemel orman yangınları ile mücadelede için kullanacağız. Kumluca Adrasan Barajı'm ve sulama tesisini önümüzdeki yılbaşında tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.



Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön