30 / 04 / 2024

Antalya Belediyesi 118 aileye konteyner ev hediye etti!

Antalya Belediyesi 118 aileye konteyner ev hediye etti!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çadırda, barakada yaşayan, ya da evi yanan 118 aileye konteyner ev hediye etti. İçinde mutfak, banyo ve oda bulunan konteyner evlerle vatandaşın yüzü güldü. 



Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 2014'ten bu yana çadırda, barakada ya da elverişsiz evlerde yaşam mücadelesi veren 118 aile için daha sıcak bir yuva oluşturdu.

İçinde mutfak, banyo ve oda bulunan konteyner evlerle vatandaşın yüzünü güldüren ekipler, afetzedelerin de yardımına koştu. Kumluca, Finike, Demre, Kaş ve Elmalı'da yaşanan hortum, sel, orman yangınları nedeniyle evi hasar gören ve kullanılamaz hale gelen vatandaşlara da konteyner ev verildi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Gazipaşa ilçesinde yaşayan Arife ile Ali Yeter çifti, yağmur suyunu içine alan, neredeyse yıkılmak üzere olan bir evde zor şartlarda kaldıklarını ancak kendilerine hediye edilen konteyner evle rahat bir ortama kavuştuklarını söyledi. 

Finike ilçesinde sağlık sorunları nedeniyle çalışamayan, 70 yaşındaki annesi Hörü Erol ile derme çatma bir evde yaşayan Şükrü Erol da konteyner evle sıcak yuvaya kavuştu.

Kumluca ilçesinde çıkan orman yangınında evleri yanan Feyzullah Kelleci ve Hasan Yalman'a da eşyalarıyla konteyner ev hediye edilerek mağduriyetleri giderildi.


Geri Dön