27 / 04 / 2024

Antalya Boğaçayı Projesi'nin ilk etabı tamamlandı!

Antalya Boğaçayı Projesi'nin ilk etabı tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve Türkiye'nin ikinci çılgın projesi olarak isimlendirilen Boğaçayı Projesi'nin birinci etap çalışmaları sona erdi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve Türkiye'nin ikinci çılgın projesi olarak isimlendirilen Boğaçayı Projesi'nin birinci etap çalışmaları sona erdi. Proje tamamlandığında Antalya, içinde yat limanların da bulunduğu 40 kilometre uzunluğunda yeni bir sahile kavuşacak. 


Türkiye'nin ikinci çılgın projesi olarak isimlendirilen Boğaçayı Projesi'nin birinci etap çalışmaları sonra erdi. Projenin birinci etap çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye bürokratları, akademisyen ve uzmanların katıldığı bir toplantıyla masaya yatırıldı. Boğaçayı Nehri'nin beslenme havzası sınırları içerisinde kalan 927 kilometrekarelik alanın tamamı ele alınarak her türlü afet ve altyapı riski değerlendirildi. Afet modelleme yazılımları kullanılarak bu risklerin çözümleri belirlendi. Proje kapsamında yapılması öngörülen üst yapıların etkilenebileceği tüm sorunlar ve bunların mühendislik çözümleri de görüşüldü. 


HER TÜRLÜ GÖRÜŞ ALINACAK 

6 kilometrelik Konyaaltı Sahili'ne 40 kilometre daha kazandıracak proje meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve kent dinamiklerinin görüşüne sunulacak. Taşkın önlemeye yönelik nihai proje DSİ yetkililerinin onayına sunulacak. 1. etap çalışmalarının inşaatına 2016 yılı içerisinde başlanacak. Proje tamamlandığında Antalya, içinde yat limanların da bulunduğu 40 kilometre uzunluğunda yeni bir sahile kavuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçay Projesi'nin 1. etabını görev süresi içinde tamamlamayı hedeflediklerini  söyledi. . 


NEKROPOLALANI DANTEL GİBİ İŞLENİYOR 

Antalya'nın tarihini 3 bin yıl geriye götüren Nekropol alanındaki çalışmalar da büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Adeta nakış gibi işlenen Nekropol alanındaki arkeolojik buluntuların yağmur ve güneş ışınlarından korunması için tüm alanın üzeri bir örtüyle kaplanacak. Bu örtünün ayaklarının dikileceği kuyular insan eli ve basit iş makineleriyle açılıyor. 


Yeni Akit


Geri Dön