08 / 05 / 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi 1 yılda 100 projeye imza attı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi 1 yılda 100 projeye imza attı!

Bir yılda 100'ün üzerinde projeye imza atan Menderes Türel, "Çok daha şanslı bir döneme giriyoruz. Birliğimizi muhafaza edersek Antalya'yı uçuşa geçiririz" dedi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "100 AK'ımız Projelerle 1'inci Yıl" toplantısında, görevdeki 1 yılını değerlendirdi. Törene AK Parti Antalya milletvekili adayları, belediye başkanları, meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin davetli katıldı. Eşi Ebru Türel, çocukları Akant ve Akın ile el ele salona giren Türel, bir yılda 100'ün üzerinde projeyi ya tamamladıklarını yada başlattıklarını, yaklaşık olarak her 3-4 güne bir proje sığdırdıklarına söyledi. Yıllık değerlendirme toplantılarını 'hesap günü' olarak nitelendiren Türel, "Esasen biz her gün kendimizi hesaba çekiyoruz. Bugün de sizlere, emanetin sahiplerine hesap vereceğiz. Karşınıza alnımız ak, başımız dik çıkıyoruz" dedi. 


2035'İ BEKLEME ANTALYA 

CHP'nin yüzyılın projesi olarak lanse ettiği 'Merkez Türkiye' projesine değinen Başkan Türel, "Bir proje çıkarttılar, aslında proje değil bir fikir. Çalışmaya bile vakit bulmamışlar. 2035'te bitireceklermiş. Aslında bir merkez var, geliyor. Geliyor ama haberleri yok. 2035'e kadar beklemek için kendilerini yormasınlar, Antalya geliyor Antalya. 2023'te geliyor" dedi. CHP'nin vaatlerinin inandırıcılıktan uzak olduğuna değinen Türel, "Bol keseden atıp tutuyorlar. Milleti saf ve cahil yerine koyup Türkiye'yi Yunanistan'a çevirmeye çalışıyorlar" dedi. Bu filmi Antalya'nın daha önce izlediğini ifade eden Türel, "5 yılı bir çivi çakmadan eğlence ile geçirdiler. Açık söylüyorum Antalya'yı batırdılar. Siyasi emellerine alet ettiler. Bizim ağzımız yandı, Türkiye yanmasın. 5 senede 15 sene kaybettik" diye konuştu. 


1 KATRİLYONLUK YATIRIM 

Muhalefetin 'Hortumları keseceğiz' sözlerine de cevap veren Türel, "Biz geçen sene göreve gelir gelmez, bir baktık ki, Büyükşehir'de her yer hortum. Personel sayısını 2 katına çıkartmışlar. 5 senede fazla personele 470 milyon para ödemişler. Başlamış ihaleleri partizanlık nedeniyle iptal etmişler. İptaller nedeniyle 114 milyon lira yatırmışlar. Bir toplasanız, dillerine doladıkları Cumhurbaşkanlığı Sarayı maliyetine yaklaşıyor" dedi. Hortumları keserek projeleri ortaya çıkarttıklarını anlatan Türel, "Hortumlarını kestik, sadece mal alımlarından yüzde 65 tasarruf ettik. Bir yılda 1 milyar liralık yatırım başlattık. 341 milyon lira borç ödedik" dedi. 


ARADAKİ FARK BELLİ 

AK Parti ve CHP yönetimlerinde Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan yatırımların farkına dikkat çeken Türel, ilk döneminde 11 tane üstgeçit yaptıklarını ve bu projelerin açılış dahi yapılmadan hizmete girdiğini hatırlattı ve ekledi: "Bizden sonra 5 senede Kepezaltı'nda bir üstgeçit yaptılar. Genel başkanlarını getirip davulla zurnayla açılış yaptırdılar." CHP'li Mustafa Akaydın'ın son seçimlerden önce 'Laylaylom belediyeciliğine devam edeceğiz' dediğini hatırlatan Türel, "Ama Allah Antalya'nın yüzüne güldü. Onlar gitti biz geldik. Hepinize büyük geçmiş olsun" dedi. 


TARİHİ FIRSAT DÖNEMİ 

Antalya'nın tarihi bir fırsat dönemine girdiğini ifade eden Türel, "Daha önce çok yatırım ve proje yaptım ama itiraf etmeliyim ki hiçbir zaman bu kadar hızlı, gayretli, şansımızın yolunda olduğu bir dönem olmamıştı. Antalya öyle bir döneme giriyor ki, bu kadar projeden sonra adeta heyecandan yerimde duramıyorum" diye konuştu. G20 zirvesinin Antalya'da gerçekleşmesinin bir hediye olduğunu vurgulayan Türel, "Bu hediyeyi çok daha iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Hükümetimizin desteği ile çok daha şanslı bir döneme giriyoruz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek, bu kanatları taktığımızda Antalya'yı uçuşa geçiririz" dedi. 


VİZYON PROJELER 

Antalya'nın vizyon projelerine değinen Türel, "Hızlı trene kavuşuyoruz. Batıya havalimanı gerçek oluyor. Çevre yollarımız bitiyor. Batı Çevre yolu bitiyor, Uncalı'ya kadar Haziran'da açılıyor. Alanya otoyolu da gelecek. Kısa dönemde de EXPO raylı sistemi geliyor. Boğaçayı ve Kruvaziyer Limanı projelerinin temellerini 2016 içinde atacağız. Konyaaltı sahil projesinin temelleri de seneye atılacak. Arkasından Tünektepe projesi gelecek. Bunlar küçük projeler değil. Katrilyonluk projeler. Binlerce on binlerce iş sahası demek" diye konuştu. 


5 YILLIK REKLAM ARASI 

Avrupa'nın en iyi spor tesisi olacak Antalyaspor tesisinin temelini attıklarını hatırlatan Türel, "Önümüzdeki ay stadyum hizmete girecek. Antalya reklam arası vermeseydi 5 sene önce girmişti stadyum. Giden zamana yanıyoruz ama geç de olsa kavuştuğumuz için seviniyoruz. Arkasından spor salonu Arena bitecek, sonra da Türkiye'nin en büyük yüzme havuz kompleksini Antalya'ya kazandıracağız. Böylece sporda da iddialı bir şehir olacağız" diye konuştu. Mustafa Akaydın'ın 2012'de Galatasaray'ın Antalyaspor'a attığı golü alkışlamasına atıfta bulunan Türel, "Antalya'da, Antalya'nın üç büyüklerden birinden yediği golü alkışlayan bir belediye başkanı, bir milletvekili hiç olmamalı" ifadelerini kullandı. 


'RAYLI SİSTEME GEREK YOK' DEDİLER

Mustafa Akaydın dönemini, 'şehre ihanettir' sözleriyle özetleyen Türel, "5 senede hiç proje koyamadılar. Hiç olmazsa bir fikir projesi yapsaydınız. Fikir projesi olarak tek bir çalışma yapıldı, o da ulaşım master planı. O planda da '2030'a kadar Antalya'ya raylı sistem gerekmez' dediler. Bir tane sivil toplum örgütü bile bu nasıl master plan demedi. Taraflı çevrelerin tarafsızlık tartışmasından tarafsız bir sonuç çıkmaz. Antalya siyaset üzerinde tutulmalı. Antalya siyasi hesaplara alet edilmemeli" diye konuştu. 


TURİZMİ KRİZDEN KURTARDIK

Çalışanın yanında olduklarını anlatan Türel, "Turizm emekçisini ev sahibi yapacağız. Planlarımızın kesinleşmesiyle birlikte kazmayı vurup, otellerde çalışan, mutfakta bulaşık yıkayan kardeşimden, kapıda valiz taşıyana kadar herkesi ev sahibi yapacağız" diye konuştu. İlçelerde gerçekleşen altyapı çalışmaları sayesinde turizmi kurtardıklarını anlatan Türel, "Arıtma tesisi yatırımlarını acil yapmasaydık, bu sene birçok ilçemizde turizm biterdi" dedi. Yatırımların devam ettiğini söyleyen Türel, "Kaleiçi'ne tekrar girdik, Balbey'i de ikinci Kaleiçi yapıyoruz. Karaalioğlu'nda ve Hıdırlık Kulesi'nde bir dünya markası proje olacak" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön