01 / 05 / 2024

Antalya EXPO 2016'nın inşaatı yıl sonunda tamamlanacak!

Antalya EXPO 2016'nın inşaatı yıl sonunda tamamlanacak!

EXPO 10. Olağan Konsey Toplantısı, Vali Muammer Türker başkanlığında yapıldı. Kongre Merkezi, Ofis, Lojik ve diğer binaların inşaatlarına başlandığı yıl sonunda hepsinin bitmiş olacağı ifade edildi.



EXPO 10. Olağan Konsey Toplantısı, Vali Muammer Türker başkanlığında yapıldı. Kongre Merkezi, Ofis, Lojik ve diğer binaların inşaatlarına başlandığı yıl sonunda hepsinin bitmiş olacağı ifade edildi. Vali Muammer Türker başkanlığında 10. Olağan EXPO Konsey Toplantısı'nı gerçekleştirildi. EXPO 2016 Antalya Ajansı'nm faaliyetleri hakkında Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan bilgi verdi. Bölgedeki altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak Akturan, "Üst yapı çalışmalarıyla birlikte paralel olarak yürütülmektedir. Şubat ayı sonunda yer teslimleri yapılan tüm üst yapı yüklenicileri, şantiye kurulumlarını tamamlamış olup, inşaat faaliyetlerine başlamışlardır" dedi Bina inşatları sürüyor Akturan, "33 bin 705 metrekare alan üzerine yapılacak olan Kongre Merkezi 15 Aralık'ta tamamlanmış olacaktır. îç Mekan Bahçesis ve Ofis Binası, Lojiktik binalar, VÎP Binası ve Bakın Merkezi, Büyük ve Küçük Amfi, Çocuk Adası, Köprüler ve Kıyı Yapıları, Satış Üniteleri, Yeme İçle Alam, Sanat, Sergi ve Kafe Binası inşatları sürmekte olup yıl sonunda tamamı bitirilmiş olacaktır" diye konuştu. 


Ülke sayısı artıyor 

Ülke katılımları hakkında da açıklama yapan Akturan, "Katılım hususunda 25 ülkeden olumlu yanıt alınmıştır. Pakistan ve Nepal ile Ön Katılım anlaşması imzalanmıştır. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlarımız, Meksika, Kolombiya, Küba, İtalya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Tanzanya ve Türkmenistan gibi ülkelerdeki muhatapları ile katılım hususunda görüşmüşlerdir" dedi.


Antalya İler


Geri Dön