16 / 06 / 2024

Antalya Gazipaşa'da biçok proje ihaleye çıkacak!

Antalya Gazipaşa'da biçok proje ihaleye çıkacak!

AKP İlçe Başkanı Yakup Pişkin ve yönetimi, basın mensupları ile bir araya geldi. Pişkin, 1 Kasım seçim öncesi verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerini söyledi



AKP Gazipaşa İlçe Başkanı Yakup Pişkin ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ile Cafe Park'ta bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. AKP ilçe Başkanı Pişkin, önümüzdeki süreçte birçok önemli projenin ihaleye çıkacağını ve Gazipaşa'nın marka değerinin artacağını söyledi. Pişkin ayrıca, önceki gün Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gazipaşa halkına selam söylediğini açıkladı.



YOL MÜJDESİ 

Gazipaşa-Ermenek arasına bir yol yapılacağını müjdeleyen Pişkin, "Gazipaşa-Ermenek arasına yapılacak bir yol projemiz var. Bu bizim  Ankara  ziyaretimiz esnasında bir heyet gelerek yol güzergâhı hakkında Sugözü Mahallesinde etüt çalışması gerçekleştirmiş. Aldığımız duyumlara göre yolun ihalesi önüm tizdeki aylarda yapılacak. Bakanlık ihale yapıldıktan sonra en kısa süre içinde ihaleyi alacak olan firmadan yolu bit imi esini isteyecek. Gazipaşa-Ermenek arasına en kısa zamanda yol yapılacak" dedi. Yakacık-Güney arasındaki sahil yolunun, tünel ve viyadük ihalesinin Şubat ayı içerisinde yapılacağını belirten Rşkin, ihale sonunda sahil yolunun da tamamlanacağını söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri ile Akdeniz CLK Elektrik yatınmlannın iki kat arttığını kaydeden Rişkin, "2016 yılı itibariyle Gazipaşa'ya yapılacak yatırımlan iki katına çıkardılar. AKEDAŞ İlçe Müdürümüz Anıl Tok ile bir araya geldik. Kendisi bu para ile Gazipaşa'nın elektrik sorununun yüzde 80 çözüleceğini söyledi. Buradan Sayın Bakanıma Gazipaşa halkı adına bir daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ TUTACAĞIZ

Geçtiğimiz haftasonu Antalya'da yapılan Mahalle Başkanları Toplantısı esnasında Turizm Bakanı ile görüşme fırsatı yakaladıklarını söyleyen Pişkin, "Orada hem Belediye Başkanımız Dr. Adil Çelik hem de biz ilçemizde turizmin gelişmesi için yapılması gerekenleri aktardık. Belediye Başkanımız talep ettiği projeleri dosya halinde getirdi, onları ilettik. Antalya'da bir ofis açılacağını ve ayda 1 kez bakanlık yetkililerinin o ofise gelerek ilçelerin sorunlarını yerinde çözüleceği bilgisini aldık" dedi. 1 Kasım seçimlerinde verdikleri vaatlerin ve çalışmaların takipçisi olduklarını söyleyen Ak Parti ilçe Başkanı Pişkin, "Seçim sürecinde vaat ettiğimiz ve yapacağımız çalışmaları yönetim kurulu olarak planladık. Bunları dosya halinde milletvekillerimize ulaştırdık. Onlar bizim ulaştırdığımız seçim vaatlerimizi yakından takip ediyorlar. Bizde yapılmakta olan ve yapılacak olan çalışmaların takipçisi olacağız" dedi. Gazipaşa'ya seçim vaatleri arasında bir fakülte sözü verdiklerini hatırlatan Pişkin, "Geçtiğimiz günlerde İlçe Kaymakamımız Kadir Ekinci, Belediye Başkanımız Adil Çelik ile birlikte Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nı ziyaret ettik. Seçim döneminde söz verdiğimiz Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin ilçemize açılmasında biraz sıkıntılar olduğu belirtildi. Gazipaşa'da bir Turizm Fakültesi arkasından Tarım Bilimleri Fakültesi açılabileceğimiz gibi bir öngörü oldu. Bunu Sayın Bakanımıza da ilettik. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor" diye konuştu. 


GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK 

1 Kasım seçimleri öncesi eski Gazipaşa Devlet Hastanesinin bulunduğu yerin TOKİ'ye peşkeş çekildiği yönünde bir alg olduğunu söyleyen Pişkin, "Kesinlikle böyle bir şey yok.  TOKİ  para karşılığı yeni hastanemizi yapmıştır. Şuan eski hastanenin olduğu yer sağlık bakanlığında. Buraya gençlik merkezi inşa etmek için bir planlama yapıyoruz. Antalya'da Kültür Turizm Bakanı ile Gençlik ve Spor Bakanımıza konuyu ilettik. Sağlık bakanlığından yerin devredilmesiyle ilgili kaymakamımız yazışmaları başlattı. Bu süreç inşallah en kısa sürede tamamlanır" dedi. Gazipaşa'ya gelecek bütün hizmetlerin takipçisi olduklarını dile getiren Pişkin, "Biz Gazipaşa'yı bir adım daha nasıl iİeri götürürüz onun hesabını yapıyoruz. Bu hizmetlerin gelebilmesi için gecemizi gündüzümüze katıp hizmetleri takip edeceğiz. Gazipaşa'nın her şeyin en güzeline layık olduğunu düşünüyorum. Buradan Gazipaşa'ya yapılmış hizmetlerde kimlerin katkısı varsa onlara da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 



Hakan GÜLCAN/Gaziapaşa Gazetesi


Geri Dön