02 / 05 / 2024

Antalya Havalimanı yapılan yatırımlarla ödül üstüne ödül aldı!

Antalya Havalimanı yapılan yatırımlarla ödül üstüne ödül aldı!

Antalya Havalimanı ödül üstüne ödül alıyor. 2010'da "Yeşil Havalimanı" sertifikası, 2011'de "Avrupa'nın En İyi Havalimanı" ödülü alan Havalimanı, 2013'te ikinci kez Karbon akreditasyonunda "optimisation" seviyesine ulaştı..



Antalya hiç tartışmasız Türk turizminin başkenti. Bu kentin dünyaya açılan ana kapısı da modern yüzüyle ödül üstüne ödül kazanan Antalya Havalimanı. FraportIC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş., 14 Eylül 2007'den itibaren İç Hatlar Terminali ve 1. Dış Hatlar Terminali ile 2009 yılında 2. Dış Hatlar Terminali'nin 17 yıl süresince işletim hakkını üstlendi. 


ICF Airports, Antalya Havalimanı I. ve II. Dış Hatlar Terminali, İç Hatlar Terminali ve CİP Salonu ve bütününün işletme hakkını 3 milyar 196 milyon dolar gibi rekor bir ihale bedeli ile kazandı. 

ICF Airports uluslararası standartlarda sunduğu yüksek kalitede hizmet, teknolojiye yaptığı yatırım, eğitimli ve uzman personelinin yanı sıra iş ortaklarıyla kurduğu güçlü ve uzun vadeli ilişkiler sayesinde, sektörde etkin bir konuma sahip. ICF Airports, Antalya'daki en büyük kurumsal işverenler arasında bulunuyor ve Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. 


Ödül üstüne ödül aldı 


ICF Airports Antalya Havalimanı, 2010 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden "Yeşil Havalimanı" sertifikası aldı. Aynı yıl Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Entegre Yönetim Sistemleri olan Kalite Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Çevre Yönetim Sistemleri ile belgelendirildi. 2011 yılında yine TSE tarafından Müşteri Memnuniyeti sertifikasıyla ödüllendirildi ve dört TSE belgesine sahip tek havalimanı firması oldu. 


ICF Airports yine 2011'de ACI Avrupa tarafından, 10-25 milyon yolcu kategorisinde "Avrupa'nın En İyi Havalimanı" seçildi. Aynı yıl içinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından "Engelsiz Havalimanı" belgesi verildi. ICF Airports, 2012'de de peş peşe ödüller almaya devam etti. Bu ödüller şunlar: • Online W3 Awards 2012 genel web sitesi seyahat dalında gümüş ödül. 

• Business Initiative Directions (BID) tarafından düzenlenen 37. 

Uluslararası Yıldız Zirvesi'nde "Altın Kategoride Kalitede Uluslararası Yıldız" ödülü. 

• 2012'de Eurobank Tekfen'in Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle düzenlenen Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması'nda "Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımı" ödülü. 

Karbon akreditasyonu ICF Airports Antalya Havalimanı, almış olduğu bu ödüllerin yanı sıra uluslararası ölçekte de ACI Europe'un karbon emisyonunu azaltmaya yönelik başlattığı "Havalimanı Karbon Akreditasyon Programına katıldı. Karbon akreditasyonunda "optimisation" seviyesine 2012 yılında ulaştı. ICF Airports Antalya Havalimanı, Türkiye'de bu seviyeye ulaşan ilk havalimanı oldu. 


2013'te "Karbon Akreditasyon" programında üçüncü etap olan optimizasyon seviyesine ikinci kere ulaşan ICF Airports Türkiye'de bu seviyeye ulaşan ilk ve tek havalimanı işletmesi olmakla birlikte Avrupa'da da bu seviyeye ulaşan dokuz kurum arasında yer aldı. 



Milliyet


Geri Dön