28 / 04 / 2024

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.



Girişimcilik dünyasına yoğun ilgi gözleniyor. Geçen yıl dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar gerilerken, Türkiye ise bu süreçten çok fazla etkilenmedi. 2022 yılında özellikle oyun ve fintek girişimlerinde tüm zamanların yatırım rekorunun kırıldığı belirtiliyor.

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Global melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, geçen yıl 11 girişimin 20 milyon liralık yatırımına aracılık ettiklerini açıkladı. “Türkiye Girişim Ekosistemi 2022 Raporu’na göre, girişimlere yapılan yatırımların 2022 yılında dünya genelinde düşerken, ülkemizin bu süreçten sınırlı şekilde etkilendiğini kaydeden Duygu Eren, 2022 yılında özellikle oyun ve fintek girişimlerinde yatırım rekoru kırıldığına dikkat çekti.

Eren’in verdiği bilgilere göre, 2022'de 46 girişim, kitle fonlama ile 1 milyar 6 milyon dolar yatırım almayı başardı. Buna göre, 2021 yılında 69 milyon dolar olan fintek yatırımlarının büyüklüğü geçen yıl 90 milyon dolara ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön