27 / 04 / 2024

Antalya Konyaaltı Beach Park yeniden açılacak!

Antalya Konyaaltı Beach Park yeniden açılacak!

Antalya'da "Konyaaltı Beach Park" efsanesi, 1996 yılında dönemin Büyükşehir Belediye encümeni tarafından "Konyaaltı sahil şeridi kentsel tasarım projesi" adıyla yaptığı ihaleyle başladı.



Bölge bir yandan günün her saati birbirinden farklı eğlencelerinin adresi olurken bir yandan da ucu Maliye Bakanlığı'na, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kadar uzanan kaçak apıları, işletme yanlışlıklan, kazandığı ve kaybettiği mavi bayraklarıyla gündemde kaldı. 




Tamamen boşaltıldı 

Son yıllarda ilginin giderek kaybolduğu, gece saatlerinde sessizliğe bürünen Konyaaltı Beach Park'ta imzalanan sözleşmelerin ve tahsislerin süresi 28 Ekim 2014't.e doldu. 

Yazışmaların ardından işletmecilerin bölüm bölüm terk ettiği Beach Park, polis nezaretinde Muratpaşa Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından ocak ayının ilk haftasında tamamen boşaltıldı. Tahliyeyle birlikte geriye harabe kaldı. 



İşbirliği talebi 

Büyükşehir Belediyesi alanını yeniden tahsisini alabilmek için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne müracaat etti, fakat Genel Müdürlük tahsis için önce Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan "Konyaaltı Sahih Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Projesi'ni değerlendirmek üzere kendilerine gönderilmesini istedi. Sürecin yazışmalarla uzaması üzerine Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 12 Mart tarihli yazısıyla alanın Büyükşehir'e yeniden tahsis sürecinin zaman alacağını, yaz aylarında bölgenin kent sakinleri ve Antalya'ya gelen turistlerce kullanılmasını sağlanması için gerekli düzenlenmelerin yapılması amacıyla Büyükşehir'e işbirliği önerdi.



Milliyet Akdeniz 


Geri Dön