09 / 05 / 2024

Konyaaltı sahil şeridi kentsel tasarım projesi

Konyaaltı sahil şeridi kentsel tasarım projesi

Antalya'da "Konyaaltı Beach Park" efsanesi, 1996 yılında dönemin Büyükşehir Belediye encümeni tarafından "Konyaaltı sahil şeridi kentsel tasarım projesi" adıyla yaptığı ihaleyle başladı.

Maltepe 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Maltepe ilçesi, 1/1000 ölçekli E-5 Güneyi Sahil Şeridi Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planına ilişkin 15.07.2023 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Antalya'nın Konyaaltı plajı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkarıldı! Tam 89.6 milyon TL'ye!

Antalya Büyükşehir, Türkiye’nin gözde sahil şeridi Konyaaltı’nı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkardı. Peki muhammen bedel ve geçici teminat bedeli ne kadar?

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

Konyaaltı Sahil Projesi iptal edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen kararı ile Konyaaltı Sahil Projesi iptal kararı alındı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek ve 3 encümen üyesi çeşitli sebeplerden dolayı toplantıya katılmadı ve kararı imzalamadı.

Ender Alkoçlar: İtibar kaybı için dava açacağız!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türel dönemindeki Konyaaltı Sahil İşletme İhalesi’ni iptal etti. İptal kararının ardından Ender Alkoçlar'dan açıklama geldi...

Alicia Keys San Diego'da ev aldı!

Alicia Keys ünlü sahil şeridi San Diego'da 30 milyon dolara ev aldı. Boydan boya camla kaplı evde iki suit ve dört yatak odası mevcut.

İmar barışı kapsamı genişletildi!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesine ait kroki ile sınır ve koordinat listesinde değişiklik yapıyor. Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar'daki bazı bölgeler bu kapsama dahil ediliyor.

Boğaziçi'ne imar düzenlemesi!

TBMM Başkanlığı'na sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesinde yer alan alanlardaki taşınmaz maliklerin imar barışından yararlanması amaçlanıyor.

İstanbul'un sahil şeridi risk altında!

Jeofizik uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu, İstanbul için kritik deprem uyarılarında bulundu. Gündoğdu, İstanbul'un sahil şeridinin tamamında risk olduğunu söyledi.

Konyaaltı Sahili Varyant etabı açıldı!

Antalya’nın pırlanta gerdanlığı ‘Konyaaltı Sahili’ ışıldamayı sürdürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi’nde Sealife bölümünün ardından ikinci etabı Varyant-Beach Park bölümünü de açtı.

Konyaaltı Sahil Projesi’nde ilk etap Nisan'da tamam!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, büyük bir hızla ilerlediği Konyaaltı Sahili Projesi’ni etap etap hizmete açacak.

Konyaaltı Sahil Projesi, Haziran'a yetişecek!

Kentteki yatırımlarına devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahil Projesinin inşaatını inceledi.

Konyaaltı sahil şeridi kentsel tasarım projesi Haberi

Konyaaltı sahil şeridi kentsel tasarım projesi

Bölge bir yandan günün her saati birbirinden farklı eğlencelerinin adresi olurken bir yandan da ucu Maliye Bakanlığı'na, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kadar uzanan kaçak apıları, işletme yanlışlıklan, kazandığı ve kaybettiği mavi bayraklarıyla gündemde kaldı. 




Tamamen boşaltıldı 

Son yıllarda ilginin giderek kaybolduğu, gece saatlerinde sessizliğe bürünen Konyaaltı Beach Park'ta imzalanan sözleşmelerin ve tahsislerin süresi 28 Ekim 2014't.e doldu. 

Yazışmaların ardından işletmecilerin bölüm bölüm terk ettiği Beach Park, polis nezaretinde Muratpaşa Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından ocak ayının ilk haftasında tamamen boşaltıldı. Tahliyeyle birlikte geriye harabe kaldı. 



İşbirliği talebi 

Büyükşehir Belediyesi alanını yeniden tahsisini alabilmek için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne müracaat etti, fakat Genel Müdürlük tahsis için önce Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan "Konyaaltı Sahih Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Projesi'ni değerlendirmek üzere kendilerine gönderilmesini istedi. Sürecin...