27 / 04 / 2024

Antalya Kruvaziyer İskelesi imar planını Büyükşehir yapacak!

Antalya Kruvaziyer İskelesi imar planını Büyükşehir yapacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya Kruvaziyer İskelesi Projesi için Lara Plajı’nın batı ucunda yapılmasını uygun buldu.



Büyükşehir Belediyesi’nin turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılmasına en büyük katkıyı koyacak olan Antalya Kruvaziyer İskelesi Projesi çalışmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte sürdürüyor. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden yetkililer ve belediye teknik personelinden oluşan ekip saha çalışması ve toplantı yaparak Lara Plajı’nın batı ucunda yer alan bölgeyi uygun buldu.

 

Büyükşehir yapacak 

Geçtiğimiz Ocak Ayında Büyükşehir Belediyesi’ne yazı gönderen Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, söz konusu alanı konum itibariyle uygun bulduğunu bildirdi. Antalya Kruvaziyer İskelesi’nin yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirilmek üzere Genel Müdürlük Yatırım Programı’na teklif edilebilmesi için başta etüd projesi olmak üzene kesin projelerin imar  planının Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmasını istedi

 

Kruvaziyer iskelesi

 

Proje ile ilgili olarak teknik şartname çalışmaları sürdürülüyor. Ulaştırma 6.Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen vaziyet planı çalışmalarına göre söz konusu kruvaziyer iskelesi aynı anda 2 adet 345 metre boyunda 150 binlik groston’luk, 1 adet 150 metre boyunda 10 bin DWT, 4 adet 100 metre boyunda 4 bin DWT kapasitedeki yolcu gemileri yanaşabilecek şekilde olması planlandı.

 

Antalya Kruvaziyer İskelesi Projesi için Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün 19 Ocak tarihinde Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazıda; “Antalya Kruvaziyer İskelesi’nin yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirilmek üzere Genel Müdürlük Yatırım Programı’na teklif edilebilmesi için gerekli alan etüd proje çalışmalarının (iskele ve otobüs park alanının nihai boyutunun belirlenerek, iskele ve geri sahada yer alması gereken tesislerin kesin projelerinin; 1/1000 ölçekli uygulama imar planının; ÇED raporunun, jeolojik jeoteknik etüd raporunun, hidrograf ve oşinografik raporunun, Kalkınma Bakanlığı tarafından istenilen formatta fizibilite raporunun) Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmasını istedi.



Antalya İleri 


Geri Dön