29 / 04 / 2024

Antalya Kurşunlu Camisi 2017'de açılacak!

Antalya Kurşunlu Camisi 2017'de açılacak!

Kurşunlu Mezarlığı Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda temeli atılarak yapımına başlanan camii de sona yaklaşıldı. Kurşunlu camisinin yeni yılda ibadete açılması planlanıyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri aralıksız devam ediyor. Kurşunlu Mezarlığı Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda temeli atılarak yapımına başlanan camii de sona yaklaşıldı. Kaba inşaatı büyük oranda bitirilen caminin yeni yılda ibadete açılması planlanıyor. 

Büyükşehir, Kurşunlu'da hayata geçirilecek yeni mezarlık projesinde caminin yanında, gayri Müslimler için sinagog ve kilise de inşa edilecek. 

Yaşam alanı olarak planlandı Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya Ulu Cami Projesi de var. 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip olacak Antalya Ulu Cami Projesi'ni, içinde Türk İslam Medeniyetleri Müzesi'nin yer alacağı aynı zamanda bir yaşam merkezi olarak planlandı. 

Cami projesinde sadece ibadet yapılan bir yer olarak ortaya çıkmayacak. Büyükler ibadet yaparken, çocukların oyun oynayabileceği, yetişkinlerin el sanatları atölyelerinde zaman geçirebileceği bir külliye olacak. 




Antalya İleri


Geri Dön