27 / 04 / 2024

Antalya Kuzeyyaka'ya 3 park geliyor!

Antalya Kuzeyyaka'ya 3 park geliyor!

Antalya Kuzeyyaka'ya 3 park geliyor. Kepez Belediyesi, Kuzeyyaka Mahallesi'nde 2 yeni bir park çalışması başlattı. Bu yıl içerisinde bölgeye 1 park daha inşa edilmesi planlanıyor...



Kepez Belediyesi, imara uygun yapılaşmanın tamamlandığı Kuzeyyaka Mahallesi'nin alt ve üst yapı eksikliklerini hızlı bir şekilde tamamlıyor. Mahallede imar planında konutlar için ayrılan otopark alanları, geçtiğimiz günlerde sıcak asfaltla kaplandı. Şimdi de yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı mahallenin yeşil alan talebi karşılanıyor. 

Görüntü kirliliği gitti yeşillik geldi Bölgede iki adet parkın inşasına başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü kontrolünde İhale usulü ile yapılan parkların bir tanesi 2 bin 600 m2 alandan oluşuyor. Basketbol sahasının, açık hava spor aletlerinin yanı sıra parkta, üzeri kapalı oturma masaları ve çocuk oyun grubu bulunuyor Çimlendirilecek ve çeşitli türde ağaç ve çiçek dikilecek olan parkla, hem bölge güzelleşecek hem de mahalle sakinlerinin yeşil alan ihtiyacı karşılanacak. 

Sağlıklı yaşama destek amacıyla parkta, yürüyüş parkuru da yer alacak. 

Engelsiz parklar Park yapımında engelli vatandaşlarda unutulmadı. 

Parkın çevresindeki kaldırımlarda, görme engelli vatandaşların yürürken yolarını takip etmeleri için oluklu takip taşları kullanıldı. 

Parkın girişleri de tekerlekli sandalyelerin kolayca geçebileceği şekilde projelendirdi. Parkın inşasıyla 2 bin 600 m2 alanda, yıllardır yaşanan görüntü kirliliği ile toz şikâyeti ortadan kalkmış olacak. 

Tütüncü döneminde mahalleye 5 park Mahallede ikinci park ise Göksu Caddesi'nde 1500 m2'lik alan üzerine yapılıyor. 

Parkta, açık hava spor aletleri, üzeri kapalı oturma alanları ile çocuk oyun grubu olacak. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde iki adet yeni park ile iki adet park tadilatı çalışmasının tamamlandığı mahalleye, Bu yıl içerisinde yeni bir park daha kazandırılacak. 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön