29 / 04 / 2024

Antalya Mahmutlar Gizem Sitesi'nde yıkımlar başladı!

Antalya Mahmutlar Gizem Sitesi'nde yıkımlar başladı!

Kentsel Dönüşüm Sistemi ile birlikte Mahmutlar’daki eski tehlikeli ve riskli binalar tek tek yıkılmaya başladı. 7 bloklu Gizem Sitesi Bay İnşaat tarafından yıkıldı. Yerine 2 bloklu son derece modern bina inşa ediliyor.




Mahmutlar’daki Kooperatif Sistemi ile yapılan eski riskli binalara Bay İnşaat, ‘Bay Bay’ demeye hazırlanıyor. 7 bloklu Gizem Sitesini Kentsel Dönüşüm Sistemi ile 2 bloklu modern projeye dönüştürecek Bay İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Canbay, “Mahmutlar’ın çehresi değişecek” dedi.


“ŞEHİRLEŞMEYE ÖNEMLİ KATKI”

25 yıldır Mahmutlar’da yaptığı inşaat projeleri ile adından ciddi bir şekilde söz ettiren Bay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Canbay, gazetemize açıklamalarda bulundu. Canbay, “Hala hazırda devam eden projelerimizle birlikte yeni sezona 3 yeni projeyle başladık. Kentsel Dönüşüm sistemi ile eskimiş riskli binaları son derece modern yapılara dönüştürerek şehir medeniyetine kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.


“İMAR AVANTAJI VE 36 AY KİRA GELİRİ”

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Aşur Bal, Mahmutlar’ın değişmesine katkı sunmaya devam ediyor. Bal, “Riskli alan ilan edilen binalarda hem imar avantajı hem de kiraların 36 aya çıkması Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gerekliliğini ortaya koyuyor. Bu konuda belediyelerin desteklerini de bekliyoruz. Boş alanları imara açmaktansa riskli yapıları yıkarak yeni modern binalar inşa etmek, hem arsa stokunu ortaya çıkaracaktır, hem de şehrin daha modern olmasını sağlayacaktır” dedi.

“DÜNYA ŞEHRİ MAHMUTLAR”

Bugüne kadar İskandinav ülke vatandaşlarını çok sayıda daire sahibi yaptıklarını dile getiren Bay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Canbay, “Dünyanın tüm ülkelerindeki vatandaşları Mahmutlar’da konut sahibi yapmak istiyoruz. Mahmutlar’ımız bir dünya şehri, konut alacak olan misafirlerimiz yaşamak istediği yerleşke üzerinde bir ön çalışma yapar. Bu çalışmayı yaptıktan sonra konut almaya karar verir. Bu konuda bölge olarak çok şanslıyız. Mahmutlar’ımızda yaşamak için tüm güzellikler bir araya toplanmış,bunu da tüm konut sahibi olmayı düşünenler iyi biliyor. Onun için Mahmutlar’ımız deniziile şehri ile modern yapıları ile her zaman yaşanılabilecek bir yerleşke olmayı sürdürecektir” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLA YAYILIYOR”

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Aşur Bal, Kentsel Dönüşüm ile ilgili Mahmutlar Post Gazetesine açıklamalarda bulundu.  Bal, “Afet altındaki ve riskli alanlardaki binaların yenilenmesi 6306 sayılı yasa ile birlikte başladı. Riskli bina tespiti ile Mahmutlar’da 3 yıldır yenileme çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bu yasa ile Mahmutlar’daki eski yapılar son derece modern yapılarla şehre katacağı değer ile birlikte Mahmutlar’ın rantı yükselecektir” dedi.


“GİZEM SİTESİ MODERN YAPILAR ARASINA GİRECEK”


Daha önceki hali ile Mahmutlar’a kötü bir imaj veren Kooperatif sistemi ile yapılan 7 Bloklu Gizem Sitesi inşası tamamlandıktan sonra 2 blok olarak 24 ay içerisinde son derece modern bir yapıya sahip olarak Mahmutlar’ın Şehir medeniyetine değer katacak. Projede, ‘Sauna, Hamam, Fitnes, SinemaSalonu,Buhar Odası, Masaj Odası, Açık ve Kapalı yüzme havuzu, Basket ve Tenis sahaları, çocuk oyun parkları ve açık oto parkı bulunacak.


Mahmutlar Post 


Geri Dön