28 / 04 / 2024

Antalya Mevlevihane restorasyonunun büyük bölümü tamam!

Antalya Mevlevihane restorasyonunun büyük bölümü tamam!

Geçtiğimiz Mayıs ayında onarım çalışması başlatılan aynı zamanda Güzel Sanatlar Galerisi olarak da kullanılan Antalya Mevlevihane restorasyonunun büyük bölümü tamamlandı.



Geçtiğimiz Mayıs ayında onarım çalışması başlatılan aynı zamanda Güzel Sanatlar Galerisi olarak da kullanılan Antalya Mevlevihane restorasyonunun büyük bölümü tamamlandı. Yapılan çalışma ile brandalar ile kapatılan alan yaya ulaşımına açıldı. Arkeoloji Müzesinde ki etnoğrafik eserler buraya taşınacak.


Yaya ulaşımına da açıldı 

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Astaşlar İnşaat Şirketine ihale ile verilen Mevlihane restorasyonu kapsamında binanın öncelikle çatısı ve su geçirmez özellikli taş kaplamalar yenilendi. Cumhuriyet Meydanı'na gelen binlerce yerli ve yabancı turistin artık dikkatini çeken tarihi yapı çalışma süresince kapalı tutulan brandalardan arındırıldı ve yaya ulaşımına yol açıldı İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Kaleiçi'deki restorasyonun 2015 yılına yetiştirileceğini daha önce belirtmişti. 


Benzer özellikteki eserler gibi 

Antalya Arkeoloji Müzesindeki etnografik eserlerin ise buraya taşınacağı belirtilmişti. Müzelerin yapım maliyetini Valiliğin katkı payından karşılanırken, müzeler sayesinde Kaleiçinin daha da önemsenen hale getirildi. Tarihi Antalya Mevlevihanesi'nde restorasyon çalışması sonrası Konya Mevlana Türbesi, Galata Mevlevihanesi görüntüsüne kavuşturuldu. Aslı Mevlevihane olan ancak yıllardır Güzel Sanatlar Galerisi olarak kullanılan binada turist information ofisi de bulunuyordu. 


Antalya İleri


Geri Dön