28 / 04 / 2024

Antalya Nirvana Cosmopolitan Otel açıldı!

Antalya Nirvana Cosmopolitan Otel açıldı!

Ünlü otel zinciri markası Kilit Grup, 21’inci oteli için Antalya’da açtı. Kilit Grup Yönetim Kurulu üyesi Tolga Kilit, pandemiden sonra otelleri etap şeklinde açmayı düşündüklerini söyledi.



Pandeminin etkisini göstermesiyle birlikte birçok sektör derinden etkilendi. Özellikle turizm sektörü pandemiden en çok zararı aldı. Bu doğultuda turist sayıları azalırken, gelirler de aynı oranda düştü. Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre; tüm bu gelişmeler karşısında önümüzdeki süreç için temsilciler umutlu. Geçtiğimiz hafta Antalya'nın Kemer ilçesi Göynük bölgesinde NG Phaselis Bay Otel 1.5 milyar TL yatırım bedeliyle açıldı. Bu yatırım sonrasında Kilit Grup 1 milyar TL yatırımda bulunduğu Nirvana Cosmopolitan Otel’in açılışını yaptı. Geçtiğimiz yıllarda Kervansaray markasıyla hizmete açılan oteli devralan Kilt Grup'un 21 oteli bulunuyor.

Antalya Nirvana Cosmopolitan Otel açıldı!

DESTEKLER SÜRMELİ

Kilit Grup Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit, Kilit Grup Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Kilit, Nirvana Hotels Grup CEO’su Korhan Alşan ve Crystal Hotels CEO’su Umman Çetinbaş, turizm sektörü ve yeni yatırımlarla ilgili konuştu. Nirvana Cosmopolitan’ın Antalya-Lara’da olduğunu söyleyen Korhan Alşan, “Spor, sağlıklı yaşam, vegan beslenme, doğal yaşam, pet otel gibi tatilde yeni deneyimler keşfedilmesine katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi. 

Antalya Nirvana Cosmopolitan Otel açıldı!

Geçtiğimiz sene koronavirüs sebebiyle 9 otelin açılışını gerçekleştirdiklerinden bahseden Alşan, “Bu yıl da kolay bir turizm sezonu olmayacak. Bu yüzden 2022 erken rezervasyon dönemine kadar kısa çalışma ödeneği devam etmesini bekliyoruz. Özellikle kışın da açık kalan otellere daha fazla teşvik destek verilmelisini talep ediyoruz. KDV muafiyetlerinin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Otelimizi 12 ay açık tutmak istiyoruz gelecek 5.5 ayda yüzde 70-75 doluluk hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Kilit Grup ile ilgili konuşan Korhan Alhan, şunları söyledi: “2019’da grubumuzun cirosu 650 milyon Euro oldu. Bunun yüzde 95’i de döviz girdisiydi.”


 


Geri Dön