02 / 05 / 2024

Antalya şehir hastanesine sonunda kavuşuyor!

Antalya şehir hastanesine sonunda kavuşuyor!

Antalya yıllardır hayalini kurduğu şehir hastanesine sonunda kavuşuyor. Daha önce Pınarlı bölgesine düşünülen şehir hastanesi için artık yasal hiçbir engel kalmadı. 1000 kişi kapasiteli olacak olan şehir hastanesinin kapasitesi 1500’e çıkartıldı.



Kepez Göçerler’de 1500 dönümlük alan üzerine inşa edilecek olan ve 1000 kişi kapasiteli olacak olan şehir hastanesinin kapasitesi 1500’e çıkartıldı. 27 İlde 33 şehir hastanesi hedefi ile yola çıkılırken 33 noktadan biri de Antalya oldu. Göçerler’e ve çevresine prestij kazandıracak sağlık kampusunda genel hastane, kalp damar hastalıkları hastanesi, onkoloji hastanesi, psikiyatrı hastanesi ve rehabilitasyon hastanesi olacak. Küçük bir alan ile ilgili sorunun da çözüldüğü öğrenilirken hastanenin sadece inşaatının 200 milyon liradan fazla bir maliyeti olması bekleniyor.Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sağlık kampusunun inşa edileceği arazinin her türlü imar planını yaptıklarım ve imar planlarının kesinleştiğini açıkladı.


Yıllardır Antalya’ya yapılması düşünülen ancak yer sorunu noktasında sıkıntılar yaşanan şehir hastanesinde sona doğru gelindi. Antalya modern ve çok kapasiteli bir hastaneye kavuşacağı günler için geri sayıma başladı. 


Geçişte Antalya’nın giriş noktalarından biri olduğu için Pınarlı bölgesine yapılması düşünülen şehir hastanesi Pınarlı’daki sorunlar nedeniyle hayata geçirilememişti. Daha sonra yeniden yer arayışlarına geçilirken Kepez bölgesi Göçerler mevkiinde yer bulundu.


1500 Dönüm alan üzerinde küçük bir bölümde sorun yaşanırken kısa bir süre önce bu sorunun da ortadan kaldırıldığı öğrenildi. Sütçüler bölgesinde Türkiye’nin ilk akıllı ve engelli dostu hastanesi olan 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi kısa bir süre önce hizmete girerken yeni hastane müjdesi Antalyalılarda heyecana neden oldu. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Antalya İI Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık kampusu olarak tahsisi yapılan 33 hektar genişliğindeki orman alanının sağlık tesisi alanına dönüştürülmesine ilişkin imar düzenlemesi de yapıldı.


27 ilde 33 adet şehir hastanesi hedefi ile yolan çıkılırken Göçerler bölgesine yapılacak olan şehir hastanesi de bu 33 hastaneden birisi. 6 Farklı branşta hastane barındıracak olan şehir hastanesi daha önce 1000 kişi kapasiteli olarak planlanırken yapılan girişimler neticesinde 1500 kişi kapasiteye çıkartıldı.


 Hastanenin sadece inşaatının 200 milyon lirayı geçmesi bekleniyor. Göçerler’e ve çevresine prestij kazandıracak sağlık kampusunda genel hastane, kalp damar hastalıkları hastanesi, onkoloji hastanesi, psikiyatrı hastanesi ve rehabilitasyon hastanesi olacak. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi ile sağlık kampusunun inşa edileceği arazinin her türlü imar planını yaptıklarını ve imar planlarının kesinleştiğini hatırlattı. Başkan Tütüncü,  dev tesisin çevresindeki kapalı olan imarlı yolları da ulaşıma açtıklarının altını çizdi.


Antalya Hilal


Geri Dön