27 / 04 / 2024

Antalya Kaleiçi yeni yüzüne kavuşuyor!

Antalya Kaleiçi yeni yüzüne kavuşuyor!

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve yaşam ritmiyle Antalya’nın kalbi olan Kaleiçi yeni yüzüne kavuşuyor.




Antalya’nın kalbinde yer alan Kaleiçi büyük değişime giriyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu himayesinde Kaleiçi’ndeki eksiklikleri ve sorunları araştırmak üzere oluşturulan ve çalışmalara başlayan heyet, hazırladığı raporları tamamladı. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı heyet, trafikten, otoparka, çevre kirliliğinden güvenlik sorununa kadar birçok eksikliği tespit edilmesi için çalışmalara başlandı.


Konuyla ilgili Antalya Valiliği’nde düzenlenen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı. Kurulun aldığı kararları Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, basın mensuplarıyla paylaştı. 24 Temmuz tarihinden itibaren uygulamaya konulacak olan kararlar doğrultusunda Kaleiçi’nde yaşam daha nitelikli hale gelecek. 


Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Kaleiçi, Helenistik dönemden, Roma’dan, Bizans’tan, Selçuklu’dan Osmanlı’dan çok sayıda tarihi ve kültürel değeri içinde barındıran ve aslında Antalya’nın belki gerçek kimliğini oluşturan, şehrin çok önemli bir parçası. Kaleiçi’nde belli sorunlarımız vardı, bunları çözebilmek için başta Büyükşehir Belediyemiz ve Muratpaşa Belediyemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplumumuz, bölgedeki esnaf, yaşayan insanlar, muhtarlarımız herkesi içerisine alacak geniş bir heyetle önce sorunları tespit ettik. Kaleiçi’nin sorunları nedir, nasıl çözeriz diye bir karar almıştık. Bugün o kararları hayata geçirme noktasında son aşamaya geldik. 24 Temmuz itibariyle almış olduğumuz kararları uygulamaya başlayacağız. Bu aldığımız kararlar uygulandığında çok farklı bir Kaleiçi’ni hep beraber Antalya’da göreceğiz diye temenni ediyorum.”



Öte yandan 24 Temmuz’da uygulamaya konulacak kararların uygulamalarını gözden geçirmek üzere heyet 15 Ağustos’ta yeniden toplantı gerçekleştirecek. Kurul  3 ayda bir toplanarak alınan tüm kararların uygulamaları gözden geçirilecek. Ortaya çıkacak yeni sorunlarla ilgili de çözüm üretme noktasında yapılabilecek yenilikler konuşulacak.



Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön