23 / 05 / 2024

Antalya toptancı halleri ne olacak?

Antalya toptancı halleri ne olacak?

Bütün Şehir Kanunu kapsamında Antalya genelinde faaliyet gösteren 25 toptancı hal, Antalya Büyükşehir Belediyesi' ne devredilecek. Ancak bütçe desteği sağlanmaz ise ciddi sorunlar yaşanabileceği belirtiliyor...



BÜTÜNŞEHİR Kanuna göre, her çeşit toptancı hal ve mezbahaları yapmak, yaptırmak, işletmek veya işlettirmek, imar planında gösterilen yerlerde yapılacak özel hal ve mezbahaları ruhsatlandırmak ve denetlemek, büyükşehir belediyeleri sorumluluğuna geçiyor. Bu kapsamda 30 Mart itibariyle daha önce sadece Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde yetkili olan Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisi genişleyecek. II genelindeki 25 toptancı halin devri Büyükşehir'e geçecek. 


'Sorunlar da büyür' Tüm hallerin yetkisinin Büyükşehir'e devredilmesiyle, hem sürdürülebilir altyapı çalışmaları, hem de bütçesel ve idari sorunlar yaşanacağı öngörülüyor. Büyükşehir yetkilileri, bütçe desteği sağlanmaması halinde birçok halde varolan altyapı sorunlarının büyük zorluklar çıkarabileceği öngörülüyor. 

'Birçoğu kapanabilir' Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mithat Yılmaz, dipdibe birçok hal olduğunu, bu durumda birçok halin kapatılabileceği ve bununla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın da Hal Yasası kapsamında ayrıca çalışmaları olduğunu söyledi. 


'Koordineli çalışma' Antalya Sebze-Meyve Tüccarları Derneği Başkanı Adem Özaydın ise ilçelerdeki tüm hallerin Büyükşehir yönetimine girmesi halinde birçok sorun yaşanacağını belirterek, bu sorunların aşılması için hallerin bulunduğu ilçe belediyeleriyle koordineli çalışmak gerektiğini söyledi. Antalya Toptancı Hali ile Serik, Alanya, Gazipaşa veya diğer tüm hallerin birbirinden çok farklı yapı ve çalışma şekilleri olduğunu anlatan Özaydın, bu farklılıkların da sorunlara yol açacağını dile getirdi.


Milliyet Akdeniz


Geri Dön