02 / 05 / 2024

Antalya ulaşım projeleriyle marka kent olacak!

Antalya ulaşım projeleriyle marka kent olacak!

AK Parti'nin Antalya'da Yeni Atılım Dönemi'ni başlatacak projeleri büyük yankı uyandırdı. AK Parti Antalya Milletvekili adayı eski bakan Lütfi Elvan '24 ayar projeleri' SABAH'a anlattı



Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan AK Parti'den Antalya birinci sıra milletvekili adayı gösterilmesiyle birlikte kente yön veren en önemli aktörlerden biri durumuna geldi. Elvan muhalefetin hayal dahi edemeyeceği projeleri gerçekleştiren bir iktidar olduklarını vurguladı. Elvan "Antalyamızın 20 yılda kat edeceği mesafeyi 5 yıla düşürmek için olağanüstü çaba sarf ettik. 24 ayar projelerimizle Antalyalıların huzuruna geldik. Antalya'yı bir dünya markası yapmak için yola çıktık. Otoyollarıyla, hızlı treniyle, havalimanlarıyla, bölünmüş yollarıyla, akıllı kentiyle, sulama projeleriyle dünyada parlayan bir yıldız yapmak için yola çıktık" dedi. 


MESAFELER KISALIYOR 

Antalya'nın hızlı demiryolu hatları ile ulusal demiryolu ağına bağlanacağını söyleyen Elvan şöyle devam etti: "Antalya-Eskişehir (İstanbul) ve Antalya- Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak hızlı demiryolu yapıyoruz. Antalya-Burdur-Afyon- Eskişehir (İstanbul) hızlı demiryolu hattının 2016'da temelinin atılması ve 2020'de yapımının tamamlanması hedefleniyor. Antalya'yı, Konya ve Kapadokya bölgesi ile Kayseri'ye ve dolayısıyla Ankara'ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak proje de 2020'de tamamlanacak. Toplam 642 km uzunluğa sahip projenin temeli 2016'da atılacak. Bunların yanında  İzmir  de hızlı tren ile Antalya'ya bağlanıyor. İzmir ve Denizli üzerinden Antalya'ya ulaşacak hattın projesi üzerinde çalışıyoruz." 


TRAFİK DURMADAN AKACAK 

Antalya'da yapımı başlatılan 8 köprülü kavşaktan 3'ü Lütfi Elvan'ın girişimi ile kısa sürede bitirilecek geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Devam eden diğer köprülü kavşaklar da yılsonuna kadar tamamlanacak. Elvan, 8 kavşağın toplam bedelinin 22 milyon lira olduğu bilgisini verdi. Bunların dışında köprülü kavşak yatırımlarının da devam ettiğini anlatan Elvan, "Antalya geneline baktığımızda Batı Çevreyolu, Kuzey Çevreyolu, Manavgat giriş ve çıkışları, Korkuteli Kavşağı'ndan Burdur güzergahında olan kavşakları dikkate aldığımızda 50 kadar köprülü kavşağın yatırımını Karayolları Genel Müdürlüğü olarak inşallah bakanlığımız gerçekleştirecek" diye konuştu. 


BÖLÜNMÜŞ YOL ATAĞI 

AK Parti'nin Antalya'ya vaat ettiği en önemli projelerden bir diğeri ise şehrin tıkalı damarlarını açacak olan bölünmüş yollar. Antalya kent merkezindeki trafik yükünü kaldıracak projelerden birisi olan 50 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu'nun ihale süreci devam ediyor. Yol 2017 sonunda trafiğe açılacak. Yapımı süren 14 kilometrelik Antalya Batı Çevre Yolu'nun bir bölümünde ise sona yaklaşıldı. Antalya, Manavgat ve Konya da bölünmüş yollar ile birleştirilecek. Yol, Antalya ile Konya arasını 15 kilometre kısaltıp seyahat süresini 4 saatten 3 saate düşürecek. 


OTOYOLLAR KENTE NEFES ALDIRACAK

Antalya'ya ulusal karayolu ağında nefes aldıracak en önemli projelerden biri de Antalya-Afyonkarahisar Otoyolu. Toplam uzunluğu 278 kilometre olacak otoyolda 21 kilometre uzunluğunda 27 adet viyadük, 3.6 kilometre uzunluğunda 2 tünel yer alacak.  Ankara  ve İzmir'i Antalya ve Alanya'ya otoyol ile bağlama projesinde ise otoyolun toplam uzunluğu 132 kilometre olacak. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar görülmemiş ulaşım hamlesi yaşayacak Antalya'ya üçüncü otoyol ise Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu olacak. 


YAT LİMANI YAPILACAK

Lütfi Elvan'ın Antalya'ya yönelik diğer projeleri ise şunlar: 66 gölet ve sulama projesi, yat ve kruvaziyer limanları, deniz uçağı çalışmaları, bin yataklı şehir hastanesi, 20 bin öğrenci kapasiteli 17 lisenin bir arada bulunduğu Türkiye'nin ilk eğitim kampusu, tüm ilçelere gençlik merkezi, yüzme havuzu olmayan ilçelere havuz, sentetik ve doğal çim sahaları, yurt binaları, Demre-Kaş arasına Caretta Caretta Havalimanı. 


Sabah


Geri Dön