02 / 05 / 2024

İnegöl yatırım ve projelerle marka kent olacak!

İnegöl yatırım ve projelerle marka kent olacak!

Türkiye'nin en önemli ilçeleri arasında yer alan İnegöl'ün yeni yatırımlarla fark yarattığını söyleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl'ü marka kent yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.



INEGÖL'de önemli yatırımlara imza attıklarını dile getiren Belediye Başkam Alinur Aktaş, "İnegöl'ü marka kent yapmaya çalışıyoruz. Bize göre, belediyecilik sadece alt yapıdan ibaret değüdir. Ticari hayatin gelişmesi, kültür, sanat, turizm ve spor gibi alanlarda da çalışmak gerekiyor. Bu yönde ciddi çabalarımız var.  Çalışmalarımızda insanımıza dokunmayı ihmal etmiyoruz" dedi. 


EKOLOJİK DENGE 

İnegöl'de çevrenin ve ekolojik dengenin korunması, tarihi doku ve turizm alanlarında yürüttükleri çalışmaları da anlatan Alinur Aktaş, şöyle konuştu: "İlçemizin kanalizasyon sulan ile OSB'deki sanayi tesislerinin atık sularını Türkiye'de ilk kez yapılan Genel Arıtma Tesisinde arıtıyoruz. Ben göreve geldiğimde bu tesis vardı. Ancak kapasitesi yetmiyordu. Bir proje hazırlayıp kapasitesini 4 kat arttırdık. Çıkan çamuru kurutmak içinde ayrı bir tesis yaptık. İnegöl Mobüya ve Ağaç İşleri OSB'nin kurulmasıyla ilçedeki mobilya sektörünün daha büyük bir atılım yapması çok önemli. OSB'yi tarıma elverişsiz bir arazide planladık." 


GELECEK VİZYONUMUZ 

İnegöl'ün coğrafi konumu nedeniyle hava akımlarına kapalı olmasından dolayı kış aylarında zaman zaman hava kalitesinin düştüğüne dikkat çeken Alinur Aktaş, bu soruna çare arayışlarının devam ettiğini de söyledi. Bu amaçla kış aylarında yoğun denetimler yaptıklarım ve caydırıcı cezalar verdiklerini vurgulayan Başkan Aktaş, "Soruna daha köklü bir çözüm bulmak için İnegöl'ün kuzeyinde yeni bir yerleşim bölgesi oluşturduk. Yaptığımız yatırım ve projelerle yeni bir şehir doğuyor" dedi. 


Kültür sanatta öncüyüz 

İNEGÖL'ün nüfusunun 250 bine çıktığını ve işsizliğin " ekside olduğunu da söyleyen Başkan Alinur Aktaş, kültürel çalışmalara çok önem verdiklerinin altım çizdi. Festivaller, konserler, tiyatro gösterileri, sanat ve kültürel etkinlikleri birbiri ardına düzenlediklerini ifade eden Aktaş, kent kültürünü yaşatmak için 2 tane müze yaptıklarını belirtti. Başkan Aktaş, "Yaklaşık 150 yıllık geçmişi olan tarihi belediye binamızda yaptığımız İnegöl Kent Müzesi ülkemizin her köşesinden ziyaretçi çekiyor. Bir süre önce de kent müzemizin hemen arkasmda Türkiye'nin ilk Mobilya Müzesini yaptık. Ayrıca tarihi eserleri ayağa kaldırıyoruz" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön