16 / 05 / 2024

Antalya Uncalı'da konut sahipleri altyapı eksikliğine tepki gösterdi!

Antalya Uncalı'da konut sahipleri altyapı eksikliğine tepki gösterdi!

Dünyanın en modern konutlarının yer aldığı Uncalı Mahallesi'nin sakinleri altyapı sorunu nedeniyle isyan ediyor. 5 yıldızlı konutların yer aldığı mahallede kaldırım bulunmuyor.



Sıfırdan yapılaşmanın yer aldığı Antalya'nın Konyaaltı İlçesi Uncalı Mahallesi'nde sadece Antalya'nın değil; Türkiye'nin en güzel mimari ve modern konutları yer alıyor. 5 yıldızlı rezidanslar ve akıllı evlerin yer aldığı bölgede ev fiyatları ise dudak ııçuklatıyor. 500 bin liradan başlayarak 1 milyon liraya kadar satışı yapılan konutlar gelir düzeyi yüksek insanlar tarafından kapışılıyor. 



PROJE ÜZERİNDEN SATILIYOR

Bölgede 5 yıldızlı projelerin yer aldığı konutlar daha temeli atılmadan alıcı buluyor. Sadece Antalya'dan değil, Türkiye ve dünyanın her yerinden yerli ve yabancı turistler, yatırımcılar bu bölgeden konut alıyorlar. Bölgede en küçük konut fiyatı bile dudak uçuklatıyor. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'dan olmak üzere önemli kişiler aldıkları konutlarda yaz aylarında tatil yapıyor. Dünyanın en güzel konutlarının yer aldığı Konyaaltı İlçesi Uncalı Mahallesi'nde 5 yıldızlı konutların hemen dışı ise tarla ve sıradan gecekondu bölgesini aratmıyor. Kaldırımın olmadığı, dere yataklarının temizlenmediği bölgede en büyük sorun alt yapı eksikliği. Cılız yağmurda bile su baskınlarının meydana geldiği bölgede konut sahipleri yaşadıkları bu ikilemden dolayı şaşkınlık yaşıyor. 



KONUT SAHİPLERİ AÇTIRIYOR 

Uncalı Samut Gold sakinleri ise her yağmurda yaşanan sel baskınından bıkmış durumda. Bu nedenle konutların hemen dışındaki kanal ve dere yatağını sel basmaması için kendi kiraladıkları kepçeler ile açtırıyorlar. Her yağmurdan sonra evlerinin ve araçlarının zarar görmesinden bıktıklarını belirten bölge halkı, "Alt yapı eksikliğimiz giderilsin" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 


Uncalı Mahallesi 1285 sokak sakinleri bölgelerindeki en büyük eksikliklerinin 5 yıldızlı konutların yanında hiçbir park, oyun ve yeşil alanın bulunmaması olduğunu, Konyaaltı Belediyesinden en büyük isteklerinin bölgeye cami, park ve çocukların oynayabileceği sahaların yapılması olduğunu ifade ettiler. 



Sabah Akdeniz


Geri Dön