30 / 04 / 2024

Antalya Vakıf Çiftliği, Zeytinpark oldu!

Antalya Vakıf Çiftliği, Zeytinpark oldu!

Antalya'da 1930'lu yıllarda 22 bin dönüm olan ve yapılaşmanın etkisiyle 10 kat kadar küçülen Vakıf Çiftliği rehabilite edildi.



Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Antalya’da 1930’lu yıllarda 22 bin dönüm olan ve yapılaşmanın etkisiyle 2 bin 630 dönüme kadar düşen Vakıf Çiftliği, ATB tarafından 2009'da Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiralanarak, çeşitli proje çalışmaları başlatıldı. 20 bini zeytin olmak üzere yaklaşık olarak 23 bin ağacın yer aldığı alan rehabilite edildi ve ağaçlardan yeniden mahsul alınmaya başlandı.

Antalya Zeytinpark, bölgenin cazibe merkezi olması amacıyla halkın ve doğa severlerin hizmetine açıldı. Yeniden hayat bulan Zeytinpark, kent merkezindeki en büyük ağaçlı yeşil alanı olması sebebiyle şehirde de akciğer fonksiyonu görüyor.

ATB ve Zeytinpark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, şehir merkezinin akciğeri konumundaki Vakıf Zeytinliğini gelecek nesillere aktarma çabası içinde olduklarını belirtti.  Alanın geçmişte 22 bin dönüm olduğunu ve zamanla 2 bin 630 dönümlük parça kaldığını söyleyen Çandır, 20 bin zeytin, 3 bin tane ise diğer ağaç çeşitleri olduğunu belirtti.

 


Geri Dön